Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:37 28/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών διοργανώνουν την Γιορτή Αγοράς και Εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ, από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού της πόλης, της ευρύτερης περιοχής αλλά και των τουριστών για τα τοπικά προϊόντα αλλά και για τις υπηρεσίες της τοπικής αγοράς. Συναυλίες, πάρτι, κλόουν, ξυλοπόδαροι, street show, χορευτικές παραστάσεις, καραγκιοζοπαίχτες, ηλεκτρονικά παιχνίδια,

δώρα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες.

**Μετά την συναυλία της 12ης Αυγούστου στο Ιμαρέτ, το «Μουσικό Καλοκαίρι 2017» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο θα κορυφωθεί το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Παπαϊωάννου με τη μεγάλη συναυλία Συμφωνικής Μουσικής, που θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Φρούριο Καβάλας.
Εκεί θα παρουσιαστεί η νεοϊδρυθείσα Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, με σολίστ τον βραβευμένο βιολονίστα Γιάννη Κορμπέτη, πρώην μαθητή του ΔΩΚ και επισκέπτη καθηγητή του ωδείου μας από τη Γερμανία, όπου ζει.

**Με ανακοίνωση του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, των κυβερνητικών στελεχών και των τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, για άμεσες αποζημιώσεις των πυρόπληκτων του 2016 δεν υλοποιήθηκαν, αφού έγκαιρα όπως είχε επισημάνει ο Σύλλογός τους, η χρηματοδότηση μέσω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει τόσο αυστηρά κριτήρια που ένα μεγάλο κομμάτι των πυρόπληκτων, μικροπαραγωγών, θα εξαιρούνταν. Σύμφωνα με τον σύλλογο, από τους 470 πυρόπληκτους παραγωγούς που καταθέσαν αρχικά αίτηση και επιβεβαιώθηκε η ζημιά τους, μόλις 120 παραγωγοί αναμένεται να αποζημιωθούν λόγω των κριτηρίων που έχουν τεθεί. Τέλος ο σύλλογος ζητά άμεση αποζημίωση στο 100% της ζημιάς σε όσους επιβεβαιωμένα χτυπήθηκαν από τις φωτιές.

**Ο Δήμος Καβάλας υποδέχεται σήμερα τη διεπιστημονική ομάδα του έργου Via Egnatia στις Κρηνίδες, σταθμό της πεζοπορικής πολιτιστικής διαδρομής από το Δυρράχιο ως την Κωνσταντινούπολη.
Την επομένη, Τρίτη 29 Αυγούστου, η ομάδα θα ξεκινήσει την πεζοπορική εξερεύνησή της πάνω στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας.
Ο Δήμος Καβάλας προσκαλεί όσους επιθυμούν να περπατήσουν στην αρχαία Εγνατία Οδό να βρίσκονται την Τρίτη 29 Αυγούστου στις 10.30 το πρωί στο αναψυκτήριο του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι περιπατητές να μεριμνήσουν για την κατάλληλη ενδυμασία και αντηλιακή προστασία.

**Από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποφασίστηκε ο περιορισμός της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Καβάλας- Ξάνθης, από την πόλη της Καβάλας έως τη γέφυρα του Νέστου, λόγω εκτέλεσης εργασιών διαγράμμισης – σήμανσης οδοστρώματος, κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά θα περιορίζεται το πλάτος του κάθε ρεύματος κυκλοφορίας, ανάλογα με το τμήμα του οδοστρώματος στο οποίο θα πραγματοποιούνται οι εργασίες, σύμφωνα και με την υπάρχουσα σήμανση που θα τοποθετηθεί με ευθύνη του αναδόχου του έργου.
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά, κατά τις ώρες 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ανάλογα και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, ενώ μετά το πέρας των εργασιών, με ευθύνη του αναδόχου, θα αποσύρεται η σήμανση και η οδός θα αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία.

**Η Ένωση Κυριών Δράμας θέλοντας να προωθήσει την τέχνη και τον πολιτισμό στα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ξεκινάει ένα νέο κύκλο καλλιτεχνικής επιμόρφωσης με πρώτη στάση την παιδική Όπερα «ο Μαγικός Αυλός». Για αυτόν τον λόγο, χθες τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ένωσης Κυριών Δράμας παραβρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων για να παρακολουθήσουν την παιδική όπερα «ο Μαγικός Αυλός». Η συγκεκριμένη παράσταση οργανώθηκε από τη γνωστή ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, η όποια συναντήθηκε με τους μαθητές του κοινωνικού Φροντιστηρίου πριν την έναρξη της παράστασης ώστε να τους εισάγει στη φιλοσοφία της όπερας.

**Ομόφωνα το δημοτικό Συμβούλιο Νέστου ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλου να στηρίξει τον Αρχιμανδρίτη Παύλο Κίτσο για την θέση του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Το σχετικό ψήφισμα ήδη εστάλη στην Ιερά Σύνοδο που διακριτικά στηρίζει τον Αρχιμανδρίτη Παύλο.

**Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης καθώς φέτος σημειώθηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι της τάξης άνω του 10%. Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως ο σχεδιασμός της Περιφέρειας πέτυχε τον στόχο της και τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο,Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» τον Αύγουστος του 2017 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016 καταγράφηκε μια αύξηση επιβατών σε ποσοστό 38,2%, που συνεπάγεται σε πραγματικούς αριθμούς 8.000 περισσότεροι τουρίστες.

**Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή πατάτας στην Λεκάνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης «Οι ρίζες». Πρόκειται για έναν θεσμό που συμπλήρωσε 25 χρόνια όπου για μία ακόμη φορά θα προσφερθούν πατάτες με διάφορους τρόπους μαγειρεμένες ενώ στην εκδήλωση θα υπάρχει λαϊκή ζωντανή μουσική.

**Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, καλοκαιρι, αθηνα, τσιπρας, συριζα, egnatia, θεατρο, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, Καλή Χρονιά, κοινωνικος τουρισμος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, αποτελεσματα, αιτηση, γερμανια, δωρα, εθνικη, κωνσταντινουπολη, μουσικη, παιχνιδια, egnatia, αεροδρομιο, αυγουστος, αυξηση, αξιζει, αποζημιωση, αρχαια, βραδυ, βυρωνα, γεγονος, γεφυρα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δυρραχιο, εγνατια, υπαρχει, ενημερωση, ευθυνη, τεχνη, ζημια, ζητα, υπηρεσιες, ιμαρετ, κελσιου, κλοουν, λογο, μακεδονια, ομαδα, οδος, οπερα, οχηματων, παιδια, πρωι, τιμη, τμημα, τριτη, τριημερο, φεστιβαλ, φτανει, φορα, ωδειο, ωρες, μποφορ, ενωση, γιορτη, ηλεκτρονικα, κομματι, κωστας, κυριακη, ορχηστρα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα