Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:09 29/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σε Καβάλα και Δράμα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». Την κυβέρνηση στην παρέλαση της Δράμας εκπροσώπησε η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία σε δηλώσεις της προανήγγειλε το επόμενο χρονικό διάστημα επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή. Στην Καβάλα τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ως εκπρόσωπος

της κυβέρνησης ο γ.γ. του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.

** Το θέμα των χειμερινών δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου θα συζητηθεί σήμερα (Δευτέρα) κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Μέχρι σήμερα οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν έχουν ορίσει δρομολόγια για την περίοδο Νοεμβρίου- Μαρτίου. Πρόθεση του υπουργείου είναι να προχωρήσει στην επιβολή δημόσιας υπηρεσίας σε όλες τις πλοιοκτήτριες εταιρείες της γραμμής Θάσου-Κεραμωτής, ώστε να διαθέσουν κατάλληλο πλοίο τους και για τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

** Ποσό 800.000 ευρώ θα διατεθεί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα στις υποδομές του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού Δράμας. Τα έργα αφορούν τη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού.

** Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για μη παραχώρηση δημοτικών ακινήτων στην ΕΤ.Α.Δ. και στο Υπερταμείο.

** Τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Όπως επισημαίνουν είκοσι δύο (22) νεφροπαθείς του νησιού αναγκάζονται 3 φορές την εβδομάδα να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Καβάλας ή άλλες κλινικές για να πραγματοποιούν αιμοκάθαρση, ζώντας μια πραγματική ταλαιπωρία με τις πολύωρες και δαπανηρές μετακινήσεις.
Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές προσθέτουν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Θάσος αποτελεί τουριστικό προορισμό και η έλλειψη μονάδας αιμοκάθαρσης έχει σαν συνέπεια να αποκλείονται τουρίστες και ετεροδημότες που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν αιμοκάθαρση.

** Σε σύσκεψη καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θέμα της σύσκεψης είναι ο προγραμματισμός δράσεων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία στις 14 του Νοέμβρη.

** Ένας 46χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην Επαρχιακή Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει παράνομα με φορτηγό τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

** Ένας 44χρονος και μια 43χρονη συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς επιχείρησαν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας, με πλαστά διαβατήρια και δελτία ταυτότητας των ιταλικών αρχών.

** Στις 6 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο Νοσοκομείο Καβάλας για την κάλυψη θέσεων στην καθαριότητα και σίτιση. Η διαδικασία γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.

** Ενημερωτική ομιλία στα Αγγειακά Εγκεφαλικά επεισόδια θα πραγματοποιηθεί από τον γιατρό Ανδρέα Ξάνθη, αύριο Τρίτη, στις 10.30 το πρωί στον χώρο του ΚΑΠΗ Δράμας. Στόχος είναι η ενημέρωση των ηλικιωμένων από ειδικούς επιστήμονες στον οικείο χώρο του ΚΑΠΗ. Μετά την εισήγηση του ομιλητή για το θέμα, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό καθώς και συζήτηση.

** Διάλεξη με θέμα: «Τα Λατινικά και εμείς ή… εμείς και οι Ρωμαίοι», με εισηγητή τον επίκουρο καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Χαρίλαο Ν. Μιχαλόπουλο διοργανώνει ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

** «Νικώ τους φόβους μου με τα παραμύθια» είναι η δράση της Ομάδας Μελέτης Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού, «Οι Παραμυθάδες» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Η δράση ξεκινά αυτή την Κυριακή και θα γίνεται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 11 στο παραμυθόσπιτο που βρίσκεται στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στη Δεξαμενή.

** Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν αναμένονται αύριο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, καβαλα, δραμα, συγκοινωνιες, ΑΔΕΔΥ, συμμετοχή, απεργια, συλληψεις, θεσσαλονικη, ΑΣΕΠ, ξανθη, καπη, δραση, καιρος, ert, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, καθαρα δευτερα, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, παρελαση θεσσαλονικη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, βουλευτες, ετεροδημοτες, ημερομήνια, παρελαση, το θεμα, εθνικη, θασος, θεμα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, αεροδρομιο, βιεννη, βρισκεται, γινεται, γραφεια, διαστημα, δηλωσεις, δρομολογια, αιθουσα, ευρω, ελλειψη, εμμανουηλ, εβδομαδα, ενημερωση, εργα, ετων, εικοσι, υφυπουργος, θασο, ομιλια, καπη, κελσιου, κυβερνηση, λατινικα, μακεδονια, μπενακη, ομιλος, παιδια, πεμπτη, πλοιο, πρινου, πρωι, πτηση, ραλλης, σαββατο, συζητηση, συντηρηση, συμμετοχή, σιτιση, ταλαιπωρια, τμημα, τριτη, μποφορ, επεισοδια, ερωτησεις, κυριακη, νοσοκομειο, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα