Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 24 Οκτωβρίου 2018

12:32 24/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης
sdrΣυνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα είχε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Ο υπουργός τόνισε προς τους κτηνοτρόφους τη βούληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη στήριξη

της πρωτογενούς παραγωγής, με στοχευμένα μέτρα και ανέπτυξε τα αμέσως επόμενα βήματα του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση:
Πληρωμή κρατικών ενισχύσεων de minimis για ορεινούς, μειονεκτικούς και νησιωτικούς ποιμενικούς
Δημόσια διαβούλευση της νέας υπό σύνταξη Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο/αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων
Ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο φρέσκο γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος
Νόμο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση.

Κυβέρνηση-Εκπαίδευση
Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο για τα βιβλία στα Μειονοτικά

Σε αποκλιμάκωση του ζητήματος που δημιουργήθηκε με τα σχολικά βιβλία των μειονοτικών δημοτικων σχολείων, οδηγεί η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας.
Η εγκύκλιος οριστικοποιεί το πλαίσιο με το οποίο θα κινηθούν οι εκπαιδευτικοί και οι τάξεις μετά το μεγάλο θόρυβο στην αρχή της σχολικής χρονιάς στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία της Ξάνθης και της Ροδόπης.
Η εγκύκλιος προβλέπει πως, οι Εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν ως συμπληρωματικό- υποστηρικτικό υλικό τα βιβλία του δημόσιου προγράμματος για τις ανάγκες του τμήματός τους.

Κυβέρνηση-Οικονομία
Σ. Γιαννακίδης: Η κυβέρνηση διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομίας διαθέτουν μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για να βελτιώσουν το αποτύπωμά τους στην πραγματική οικονομία.
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως, οι όροι είναι προσανατολισμένοι σε επιχειρήσεις που έχουν καινοτόμα και εξωστρεφή χαρακτηριστικά και πριμοδοτούν κριτήρια όπως η ενίσχυση της απασχόλησης, οι συνέργειες, η καινοτομία και η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη μεταποίηση.

Κόμματα
Χρήστο Μέτιο στηρίζει για υπ. Περιφερειάρχη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Την στήριξή του στον νυν Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και εκ νέου υποψήφιο, στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Χρήστο Μέτιο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κόμματος της ΝΔ ,Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την ανακοίνωση περιφερειακών συμβούλων που έκαναν λόγο για τέλμα της παράταξης τα τελευταία δύο χρόνια.
Τη στήριξή τους δηλώνουν με γραπτή του δήλωση τους, ο πρώην Βουλευτής Ροδόπης και υπουργός της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη, Βούλα Ελευθεριάδου και οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου

Αυτοδιοίκηση
Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές για Δήμαρχο Κομοτηναίων με Γιάννη Γκαράνη, η Κοινωνία Πολιτών

Αυτόνομη πορεία στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές για τον Δήμο Κομοτηναίων θα έχει η παράταξη Κοινωνία των Πολιτών, με υποψήφιο τον επικεφαλής, Γιάννη Γκαράνη.
Αυτό δήλωσε ο κ. Γκαράνης ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, σχετικά με τις υποψηφιότητες κοινής αποδοχής και τον Παύλο Δαμιανίδη, που προτείνει η επικεφαλής της παράταξης Πολη-τική Ανατροπή, Ελένη Λαφτσή, ως υποψήφιο στο Δήμο Κομοτηναίων.
«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο των μετεκλογικών συνεργασιών», δήλωσε ο κ. Γκαράνης.


Στο μεταξύ μιλώντας στο Ράδιο Χρόνος ο Παύλος Δαμιανίδης, δήλωσε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δύο παρατάξεων, δεν κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηναίων.

Ομόφωνα Ναι στη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου του δημοτικού συμβουλίου

Πέρασε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής η πρόταση για ίδρυση “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου”, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα επιδοτηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης με σκοπό την αναβάθμιση και αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής, αλλά και την ανακαίνιση των καταστημάτων που περιλαμβάνονται σε αυτό.
Εταίροι του προγράμματος θα είναι ο δήμος Κομοτηνής και ο Εμπορικός σύλλογος.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, Κική Κωνσταντινίδου έχουν δηλώσει συμμετοχή 85 καταστηματάρχες οι οποίοι σημειωτέον, δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για την ανακαίνιση των καταστημάτων τους

Δημήτρης Πολιτειάδης: “ο ισολογισμός του δήμου Κομοτηνής είναι ο καλύτερος της 20ετίας”

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ισολογισμός του δήμου Κομοτηνής για το έτος 2017 για τον οποίο ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Δημήτρης Πολιτείάδης, καθώς και ο δήμαρχος Κομοτηνής τόνισαν ότι είναι “ο καλύτερος ισολογισμός της τελευταίας” 20ετίας.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Φελίνα Καζάκου, κατηγόρησε τον κ. Πετρίδη, ότι δεν «έχει κανει απολογισμό των πεπραγμένων του την τελευταία 4ετια. Από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ελένη Λαφτσή, τον κατηγόρησε πως δεν έκανε κάτι για το κυκλοφοριακό, τον ποδηλατόδρομο.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο δήμος είναι ανοχύρωτος σε πλημμυρικά φαινόμενα , ενώ υπάρχουν και προβλήματα στις υποδομές.

Η Αγγέλα Μποζατζή νέα δημοτική σύμβουλος με τον “Σπάρτακο”


Νεά δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη της παράταξης ‘Σπάρτακος” ορίστηκε στο προχθεσινο δημοτικό συμβουλιο η Αγγέλα Μποζατζή η οποία αντικατέστησε τον παραιτηθένα Δημήτρη Αμανατίδη.
Η κ Μποζατζή στην πρώτη της παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο κατεθεσε και μια πρόταση στο προεδρείο. Στην πρόταση της η κ Μποζατζή ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο της κατασκευή παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ. Πρόταση την οποία ο δήμαρχος υποσχέθηκε να την εξετάσει.

Εργατικό Κέντρο
Σήμερα η δίκη για την παράνομη απόλυση της Ρ Πατσατζή, από το Εργατικό Κέντρο

Για σήμερα έχει ορισθεί η τακτική δικάσιμος της προσφυγής της Ρυΐας Πατσατζή, η οποία απολύθηκε παράνομα από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής τον Μάρτιο του 2018, όπου εργαζόταν περίπου επί μια 20ετία, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το Ε.Κ. Κομοτηνής είναι η μοναδική περίπτωση, όπου μια συνδικαλιστική οργάνωση (και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος με την ομάδα του) αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους από τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, κάνει το ίδιο απολύσεις και μάλιστα παράνομες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και αποφάσεις του ΣΕΠΕ.
«Ο νόμος και η κοινωνία στην Κομοτηνή να σταθούν στο ύψος τους και να μην υποκύπτουν στα παιχνιδάκια των συσχετισμών», είχε τονίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Αγορά
Ημερίδα για την ίδρυση Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

Ημερίδα για τα κέντρο Ανοικτό κέντρο Εμπορίου, διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής και ο Δήμος Κομοτηνής.
Στην ημερίδα εκπρόσωποι του Δήμου και του Συλλόγου θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, όσον αφορά τις παρεμβάσεις τους στο δημόσιο χώρο και τις επιχειρήσεις, αντίστοιχα που προτίθενται να υποβάλλουν προς χρηματοδότηση στην πρόσκληση, στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΕΚ, με σκοπό την ίδρυση Ανοικτού κέντρου Εμπορίου, στην πόλη της Κομοτηνής.

Επιμελητήρια
Ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Κομοτηνή

Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Θράκης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, διοργανώνουν σήεμρα ενημερωτική εκδήλωση με το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης με θέμα:
«Ανάλυση Βασικών Διατάξεων Ασφαλιστικής Νομοθεσίας».
και εισηγήτρια την Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στέλλα Βρακά.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή, ώρα 18:45 – 20:30, στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (Καβείρων 12, 1ος Όροφος).
Στην ενημερωτική εκδήλωση θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση και κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση του ασφαλιστικού πλαισίου της χώρας.

Σύλλογοι-Φυσιολάτρες
Η 13η Συνάντηση των Μανιταρόφιλων στην Ξάνθη

Για 13η χρονιά πραγματοποιείται η Πανελλήνια Συνάντηση των Μανιταρόφιλων, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων ΑΜ-Θ, στις 27 και 28 Οκτωβρίου στους Τοξότες της Ξάνθης.
Το διήμερο περιλαμβάνει αναζήτηση μανιταριών, έκθεση και Σεμινάρια μανιταρογνωσίας, από τον βαθύ γνώστη, Άγγελο Παπαδημητρίου.

Πολιτισμός
Μουσική και μαθηματικά- 2 παγκόσμιες γλώσσες και η πολυσημία τους

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι-13η περίοδος Ξάνθη 2018», σήμερα στις 20.00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις) διοργανώνεται διάλεξη με θέμα «Μουσική και μαθηματικά: 2 παγκόσμιες γλώσσες και η πολυσημία τους», με τη Σουζάνα Βουγιουκλή.

Μουσική-ποιητική βραδιά για τον Γιώργο Σαραντάρη

Μουσική-ποιητική βραδιά με τίτλο «Στον ουρανό της μουσικής του Γιώργου Σαραντάρη» αφιερωμένη στην ποίηση και στον φιλοσοφικό στοχασμό του, διοργανώνει σήμερα το βράδυ στην καπναποθήκη «Π» το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Στην εκδήλωση θα αποδοθούν τραγούδια που συν-άδουν με το πνεύμα του Γιώργου Σαραντάρη. Παρουσιάζουν η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου και φιλόλογος Άννα Αγγελοπούλου και ο φιλόλογος-μουσικός Γιώργος Φραντζολάς.
Συμμετέχουν οι μουσικοί Γιώργος Βρανάς (τραγούδι – κρητική λύρα), Τάσος Καπζάλας (φλάουτο) και Αντώνης Μουσαδές (τραγούδι).

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, υπουργείο παιδείας, υφυπουργός εργασίας, ελλαδα, ολυμπια, τσιπρας, σχολεια, εκλογες, νεα δημοκρατια, νοδε, συμμετοχή, νέα, αμεα, ΓΣΕΕ, σεπε, κομοτηνη, ξανθη, ert, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, κοινωνια, ελενη, αμεα, εργαλεια, θεμα, οικονομια, περιοδος, πλαισιο, ραδιο, σεπε, τραγουδια, υπουργείο παιδείας, υψος, ωρα, αννα, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γαλα, διαστημα, δημος, δημοσιο, δηλωση, δικη, διημερο, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ετος, ιδιο, η δικη, ιδρυση, υφυπουργος, ιδρυμα, κυβερνηση, κικη, λογο, μαθηματικα, μητσοτακης, νοδε, ομαδα, ποιηση, παπακωνσταντινου, περιφερειακο, προβληματα, σεμιναρια, συγκεκριμενα, συζητηση, συνταξη, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, σχολικα βιβλια, τασος, τεχνικο επιμελητηριο, τμημα, υφυπουργός εργασίας, φεστιβαλ, χρονος, βηματα, δημητρης, δημοτικα, ευριπιδης, γλωσσες, υπουργειο, παυλος, υλικο
Τυχαία Θέματα