Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 28 Νοέμβρη 2018

10:15 28/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Σήμερα η πληρωμή του ΚΕΑ

Σήμερα θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, Πρόκειται για εκείνους τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2018.
Το ποσό των 70.943.835,97 ευρώ θα καταβληθεί σε 318.615 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 650.000 άτομα.

Διαμελισμένα πτώματα μη νόμιμων μεταναστών στις ράγες του τρένου στα σύνορα Ροδόπης-Έβρου

Το μακάβριο θέαμα ανθρώπινων διαμελισμένων

πτωμάτων πάνω στην σιδηροδρομική γραμμή, μεταξύ των νομών Ροδόπης και Έβρου, αντίκρυσαν χθες Αστυνομικοί και Πυροσβέστες, όπως και το ΕΚΑΒ, οι οποίοι εκλήθησαν να τα περισυλλέξουν.
Επρόκειτο για τρεις, ή τέσσερις κατά πάσα πιθανότητα μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι τραυματίστηκαν θανάσιμα από το προχθεσινό βραδινό δρομολόγιο Θεσ/νικης Αλεξ-πολης και εντοπίστηκαν χθες από τον οδηγό του πρωϊνού δρομολογίου του τρένου, με αποτέλεσμα να φτάσει με καθυστέρηση στον προορισμό του.

Εργατικό κέντρο
Στις δέκα η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Στις δέκα το πρωΐ θα γίνει η συγκέντρωση των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελής Μαγαλιός, θα απευθύνει ομιλία και θα σταθεί ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ και κατάργηση του υπό κατώτατου μισθού, βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα κοινωνική ασφάλιση χωρίς περικοπές σε συντάξεις και παροχές, ακατάσχετη πρώτη κατοικία.

Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής.
Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί και το θέμα της έκδοσης, ή μη ψηφίσματος για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων κατόπιν πρότασης του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.
Επίσης θα συζητηθεί η ανανέωση, ή μη συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για τις ανάγκες υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας Δήμου Κομοτηνής.

Την Πέμπτη η διαμαρτυρία των Κτηνοτρόφων στην Κομοτηνή

Αύριο στις 12μ.μ. συμβολικά μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή, οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
«Τα προβλήματα της Ελληνικής κτηνοτροφίας διαιωνίζονται μένουν σταθερά άλυτα. Καμία πρόοδος και η θηλιά σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο στο λαιμό των Ελλήνων κτηνοτρόφων και ιδιαίτερα όσων κατοικούν στην περιφέρεια της ΑΜΘ»,
Αυτό αναφέρουν στο κάλεσμά τους Οι Κτηνοτρόφοι, ενώ καλούν και άλλους συναδέλφους τους από τον του πρωτογενή τομέα, να στηρίξουν αυτή την διαμαρτυρία.

Νεολαία- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

Διάλογο Πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής.
Ο διάλογος θα λάβει χώρα αύριο Πέμπτη στο Ξενοδοχείο Chris&Eve στην Κομοτηνή.
Οι πολίτες της ΑΜ-Θ μπορούν να ξεκινήσουν τις δηλώσεις συμμετοχής στο διάλογο, απευθυνόμενοι στο κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.
Ο Διάλογος Πολιτών συνδιοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Κομοτηνής.

Εκπαίδευση
Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό για 2ο ΓΕΛ Ξάνθης και Δημοτικό Γλαύκης

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Γλαύκης βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα, «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων-πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή σχολείων από την Ελλάδα και όλη τη διασπορά.

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο 24 Νοεμβρίου. Από το 2ο ΓΕΛ παρέλαβαν το βραβείο ο υποδιευθυντής Ανέστης Εξαφτόπουλος και ο καθηγητής του σχολείου Ευάγγελος Κιατίπης καθώς και οι μαθητές/τριες Γκιζέμ Καρά-Οσμάν, Δημήτρης-Ραφαηλ Ευστρατίου, Μαρία-Στεφανία Αρτεμίου, Στέλα Γκλαβίνη.Το 2ο ΓΕΛ έκλεισε την εκδήλωση βράβευσης των Λυκείων και απέσπασε το χειροκρότημα για το γεγονός ότι το σχολείο είναι ζωγραφισμένο σε κάθε του αίθουσα με σχολικά βιβλία, αντικείμενο του σχετικού φιλμ. Μάλιστα απευθυνόμενος προς το κοινό της εκδήλωσης ο εκπαιδευτικός Ευάγγελος Κιατίπης, ανέφερε συγκινημένος ότι επί χρόνια φροντίζει χειμώνα-καλοκαίρι να ζωγραφίζει κάθε αίθουσα του Λυκείου ενώ ο υποδιευθυντής του σχολείου συμπλήρωσε ότι πλέον ζωγραφίζει και τους διαδρόμους του σχολείου.

Εκ μέρους του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Γλαύκης το βραβείο παρέλαβε η εκπαιδευτικός Γεωργία Οξούζογλου. Τα βραβεία επέδωσε στα σχολεία ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος ενώ η αποστολή από την Ξάνθη ταξίδεψε στην Αθήνα με χορηγία της Aegean.

Εκδηλώσεις
Εκδήλωση του Σ.Ε.Κ. Ξάνθης «Γερμανία 1918: Η επανάσταση που τελείωσε τον α’ παγκόσμιο πόλεμο»

Εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Γερμανία 1918: Η επανάσταση που τελείωσε τον α’ παγκόσμιο πόλεμο» διοργανώνει σήμερα απόγευμα στις (19.00) στο αμφιθέατρο προκατ της Πολυτεχνικής Σχολής το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ξάνθης με ομιλητές τον ιστορικό Λέανδρο Μπόλαρη και τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Καραγιαννίδη.
Στον χώρο του φουαγιέ θα υπάρχει έκθεση με έργα τέχνης του Τζορτζ Γκρος και φωτογραφίες-ντοκουμέντα της γερμανικής επανάστασης. Επίσης, στο πλαίσιο του αφιερώματος στη γερμανική επανάσταση, το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση το βιβλίο του Κρις Χάρμαν «Γερμανία 1918-1923: Η χαμένη επανάσταση».

Εθελοντισμός-Θηλασμός
strong>Συνάντηση την Κυριακή της ομάδας θηλασμού

Η ομάδα θηλασμού Ροδόπης οργανώνει συνάντηση – συζήτηση με τις εθελόντριες συμβούλους θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League) , Κάλλη Μαλαματου και Νατάσα Μητρουση την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στις 11.30 στα γραφεία του συλλόγου Εβριτων στην οδό Χαρ. Τρικούπη 47 (έναντι δικαστηρίων).
Το θέμα της συζήτησης θα είναι «Μύθοι και αλήθειες για το θηλασμό». Μπορούν να συμμετέχουν έγκυες, θηλάζουσες (νυν και πρώην!) και μέλλουσες μητέρες με τους συντρόφους /συζύγους τους.

Αλληλεγγύη
Άλλος ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για τον μικρό Χρήστο Θεοδωρίδη

Αύριο στις 10 το πρωί θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ποντίων (Μικτή Κομοτηνής) και μικτής Σαπών, στο δημοτικό γήπεδο Σαπών για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του μικρού Χρήστου Θεωδωρίδη που πάσχει από νευρολογικό νόσημα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα έξοδα νοσηλείας του στο εξωτερικό.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις περί προστασίας αρχαιοτήτων

Συνελήφθη σε οικισμό της Ροδόπης 54χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν 1 νόμισμα και 12 αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Τα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας θα αποσταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Αθλητική Ενημέρωση
4 μετάλλια για τους Ξανθιώτες σκακιστές στο Τουρνουά Rapid Grand Prix στις Σέρρες

Με 5 συμμετοχές και 4 μετάλλια η Ξάνθη έδωσε δυναμικό παρόν στο πρώτο εκ των δύο τουρνουά Grand Prix που διοργανώθηκε την Κυριακή, 25/11 στις Σέρρες.
Το τουρνουά ήταν rapid, ελβετικού συστήματος εφτά γύρων, με χρόνο 10’+5» και χωρίστηκε σε δύο ομίλους βάσει της ηλικίας των συμμετεχόντων.Και οι 5 σκακιστές που συμμετείχαν από την Ξάνθη αγωνίσθηκαν στον Α’ όμιλο παρόλο που οι 4 εξ αυτών ανηκαν ηλικιακά στο Β’ όμιλο,που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ισχυρότερους και εμπειρότερους αντιπάλους ,κατακτώντας 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια στις ειδικές κατηγορίες!
Πιο συγκεκριμένα:
Στην κατηγορία Κ18 ο Αναγνωστόπουλος Βασίλειος (4/7) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και η Μανιάτη Κωνσταντίνα (3,5/7) το χάλκινο ματάλλιο!
Στην κατηγορία Κ16 ο Γεωργιάδης Νικόλαος (4,5/7) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Ουζούνης Κωνσταντίνος (3/7) το χάλκινο μετάλλιο!
Συμμετείχε επίσης ο Ταρχανίδης Νικόλαος που σημείωσε 2 βαθμούς!
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης συγχαίρει όλους τους σκακιστές του για την συμμετοχή τους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν καθώς και τον ΠΣΣΚηφισιάς Σερρών και τον Σκακιστικό Όμιλο Δράμας για τη συνδιοργάνωση!

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εκαβ, απεργια, ΓΣΕΕ, σχολεια, αμθ, κομοτηνη, θηλιά, ελλαδα, europe, συμμετοχή, φιλμ, ξανθη, αθηνα, aegean, προκατ, βιβλιοπωλείο, league, ημεδαπός, συλληψεις, rapid, σερρες, ert, βιβλια, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αδωνις γεωργιαδης, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια γσεε, αστυνομικο τμημα, rapid, ημεδαπός, το θεμα, εικονες, εκαβ, εφορια, θεμα, πλαισιο, φωτογραφιες, aegean, ασημενια, αιτησεις, αλεξ, αμθ, ασφαλιστικο, βιβλιο, γεγονος, γεωργια, γινει, γηπεδο, γραφεια, δηλωσεις, δυναμικο, εγινε, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εργα, εξοδα, εσωτερικων, ζωης, θηλιά, φιλμ, ομιλια, ιστορικο, κομμα, κτιριο, λειτουργια, μικρο, μαρια, ξενοδοχειο, ομαδα, ομιλος, οσμαν, οφελος, πεμπτη, πηγη, προβληματα, προκατ, πρωι, ραφαηλ, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, συλλογοι, σχολικα βιβλια, σχολειο, τμημα, κωνσταντινος, αγωνας, δημητρης, ευστρατιου, εγκυες, europe, φουαγιε, χωρα, ιδιαιτερα, κωνσταντινα, κωστας, κυριακη, μπροστα
Τυχαία Θέματα