Το ΕΚΛ κατά εγκατάστασης νέων στρατιωτικών βάσεων

14:21 12/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άρνηση του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν στην πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, για εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, στην Λάρισα και στον Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη.

Στη σχετική ανακοίνωση

η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τονίζει ότι «Η δήλωση του υπουργού άμυνας Πάνου Καμένου, κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, για εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, στην Λάρισα, στον Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και για «εναλλακτικό σχέδιο» που θα υπηρετεί τους ίδιους γεωστρατηγικούς στόχους αλλά χωρίς το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ, δεν αποτελούν προσωπικές του απόψεις, αλλά αποκαλυπτικές για την άκρως επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετατρέποντας το έδαφος της πατρίδας μας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, που κάνει την «ξαφνιασμένη».

Θυμίζουμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει συμφωνήσει ήδη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της βάσης των ΗΠΑ στην Σούδα και σε άλλες περιοχές της χώρας και φυσικά για να γίνουν βάσεις στη Λάρισα, στην Μαγνησία, στην Αλεξανδρούπολη και σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ήδη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 πτέρυγας μάχης της Λάρισας, έχουν εγκατασταθεί προ μηνών κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones των ΗΠΑ, που εκτελούν πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στην Μ. Ανατολή, στο Αιγαίο και γενικότερα στην περιοχή μας.

Επίσης πριν ένα μήνα κλιμάκιο υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού των ΗΠΑ, επισκέφτηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας για να εξετάσει πρακτικά θέματα για την εγκατάσταση μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, πέραν των drones, αφού είχε προηγηθεί μέσα στο καλοκαίρι, επίσκεψη του υπουργού άμυνας Πάνου Καμένου, με την συνοδεία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τ. Παιατ, ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό. Επομένως να σταματήσουν οι κυβερνώντες να υποκρίνονται».

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι «Απαιτείται αγωνιστική αντίδραση από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαικά στρώματα και όλους τους μαζικούς φορείς. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ως λαός, όπως και οι γειτονικοί μας λαού από την συμμαχία με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, από την μετατροπή της Λάρισας και της χώρας μας σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα