Εκλογικός νόμος: «Ας κάνουν ό,τι θέλουν» λέει κυβερνητική πηγή – Οι απόψεις της αντιπολίτευσης

13:25 3/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την τελική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένει η κυβέρνηση για το νέο εκλογικό νόμο,με καταληκτική ημερομηνία για την ψηφοφορία την 24η Ιουλίου.

Από το Πεκίνο πηγή της κυβέρνησης ανέφερε συγκεκριμένα: «Για εμάς (για την κυβέρνηση) είναι win-win είτε έχουμε είτε δεν έχουμε 200 ψήφους. Αν έχουμε ακόμα καλύτερα, αν δεν έχουμε αντιλαμβάνεστε ότι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα ιδίως όσοι έκαναν πανομοιότυπες προτάσεις νόμου και τώρα σφυρίζουν και κάνουν τον… Κινέζο. Ίσως αυτό να είναι μεγαλύτερο «δώρο»

για εμάς. Θα εκτεθούν. Φώναζαν τόσα χρόνια για απλή αναλογική και τώρα που έρχεται, για πρώτη φορά στην ιστορία – κατέθεσαν πρόταση νόμου από το ΠΑΣΟΚ – και τώρα δυσκολεύονται μη τυχόν και ταυτιστούν μαζί μας. Ας κάνουν ό,τι θέλουν».

Η απλή αναλογική, έτσι όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση,ικανοποιεί απολύτως την αξιακή και διαχρονική απαίτηση της αριστεράς και όλων των αριστερών δυνάμεων,τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Keywords
Τυχαία Θέματα