Εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της ΧΑ σε ειδικό χώρο παράδοσης όπλων του αεροδρομίου - Αντιδράσεις

16:06 30/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αναστάτωση, προκλήθηκε το μεσημέρι, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρόμιου, "Ελευθέριος Βενιζέλος", όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής , Αντώνη Γρέγου, χωρίς ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί. Το όπλο εκπυρσοκρότησε την ώρα που ο βουλευτής, το παρέδιδε σε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο, κατά τη διάρκεια της απογέμισης. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος, αφού διαπιστώθηκε ότι τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για όσους επιβάτες κατέχουν νόμιμα όπλα.

Το
ζήτημα προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια ο οποίος έδωσε εντολή προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, να επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε βουλευτές.

Τονίζεται ότι είναι νόμιμη η διαδικασία παράδοσης όπλων και άλλων αιχμηρών αντικειμένων από τους επιβάτες σε υπαλλήλους της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης και η επιστροφή σε αυτούς μετά το τέλος τη πτήσης. Στο πλαίσιο αυτής της νόμιμης και συνήθους διαδικασίας που εφαρμόστηκε και για τον συγκεκριμένο βουλευτή έγινε η εκπυρσοκρότηση του όπλου όχι σε δημόσιο χώρο αλλά σε έναν ειδικό δωμάτιο όπου γίνεται η παράδοση αυτών των αντικειμένων.

Αντιδράσεις

Το γεγονός προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις, ενώ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε πρόταση στην διάσκεψη των προέδρων της βουλής, να απαγορευθεί η οπλοφορία των βουλευτών, εντός του Κοινοβουλίου, η οποία έγινε δεκτή από όλους.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα δρουν ανεξέλεγκτα. Πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες. Την ίδια στιγμή, είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της».

«Η εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γρέγου στο αεροδρόμιο αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να προσέχει σε ποιους παραχωρεί το δικαίωμα οπλοφορίας. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν απλώς τυχαίο. Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε», σημείωσε το ΠΑΣΟΚ.
«Δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους. Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών. Τελευταίο κρούσμα η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη», τόνισε η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα