Ελένη Αναστασοπούλου: «Η κατάσταση στο 26ο έχει εκτραχυνθεί. Δεχόμαστε απειλές»

12:05 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απειλές δέχονται, σύμφωνα με όσα καταγγέλουν, τόσο η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας Κατερίνα Σταγιάννη, όσο και η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου από «αντιδρώντες» στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Μάλιστα στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων του 26ου Δημοτικού Λάρισας στο facebook, στα σχόλια αναρτήσεων καταγράφονται αρκετές από αυτές με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να έχουν ήδη λάβει γνώση και να τις παρακολουθούν.

Η διευθύντρια του σχολείου

κατέθεσε χθες στην Ασφάλεια Λάρισας, ενώ η κα Αναστασοπούλου έχει ήδη ενημερώσει τον αστυνομικό δ/ντη Λάρισας Γ.Αγάκο.

«Η κατάσταση στο 26ο έχει εκτραχυνθεί. Δεχόμαστε απειλές.» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας η Ελένη Αναστασοπούλου και ξεκαθάρισε ότι:

«Η φοίτηση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά δημόσια σχολεία θα γίνει, όχι μόνο επειδή οι ανθρωπιστικές προσωπικές μας αξίες το επιτάσσουν, αλλά επειδή αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ως δημόσιοι λειτουργοί με βάση τις αποφάσεις των υπουργείων και της Πολιτείας. Η ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης της χώρας που φιλοξενούνται γίνεται σε όλες τις χώρες.»

Στον αντίποδα ο πρόεδρος και 5 μέλη του συλλόγου γονέων ανακοίνωναν χθες: «Εχθές και φυσικά σήμερα, κλιμακώνεται η επίθεση που δεχόμαστε επειδή τολμήσαμε να εκφράσουμε την άποψη της πλειοψηφίας στο σχολείο μας, η οποία είναι και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων στη χώρας μας.
Επιτέλους, εχθές, Δευτέρα 23/01/2017, δεχθήκαμε πρόσκληση για ενημέρωση από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βούλγαρη.Μία ενημέρωση που θα γίνει για πρώτη φορά και προσδοκούμε να μην είναι μία διαδικασία ανακοίνωσης αποφάσεων, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Διευθύντρια του σχολείου μας, η οποία ανακοινώνει ότι όλα είναι έτοιμα και πως δάσκαλοι, μαθητές και γονείς είναι έτοιμοι και χαρούμενοι για τη υποδοχή των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας.»

Η κα Αναστασοπούλου διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι κλήθηκαν για πρώτη φορά. «Τους προσκαλέσαμε προφορικά εδω και καιρό να έρθουν στο γραφείο μου για ενημέρωση. Πολλοί γονείς ανταποκρίθηκαν. Ο κ. Χαχάμης μας απάντησε με email ότι δεν έρθει επειδή δεν προσκλήθηκε γραπτώς.»

Σε εντελώς διαφορετικό μύκος κύματος ο σύλλογος γονέων του 37ου νηπιαγωγείου Λάρισας που συστεγάζεται με το δημοτικό Τερψιθέας, όπου και εκεί θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα και καταγράφονται αντιδράσεις, καλωσορίζει τα παιδιά:
«Είμαστε γονείς και δεν σιωπούμε! Τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία»
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, πιστό στο καταστατικό και στις αρχές του Συλλόγου μας,δηλώνει απερίφραστα πως τα παιδιά των προσφύγων από το Κουτσόχερο της Λάρισας, όπως όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα, την εθνική καταγωγή και τη θρησκεία τους είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία της πόλης.
Θα βρεθούμε και εμείς την ημέρα έναρξης των μαθημάτωντων προσφυγόπουλων στα σχολεία και θα τα καλωσορίσουμε. Απομονώνουμε τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν χωράνε αυτές οι πρακτικές στο χώρο των σχολείων, γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στη γνώση.»

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας:
«Kαλωσορίσουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας!
Να απομονώσουμε τις φωνές του φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού
Να απαιτήσουμε δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις
Αυτές τις μέρες, στην πόλη μας τα προσφυγόπουλα θα περάσουν τις πόρτες των σχολείων. ‘Ολες και όλοι μας, ντόπιοι και πρόσφυγες, σύλλογοι δασκάλων και καθηγητών, σύλλογοι γονέων, οι τοπικές κοινωνίες, τα καλωσορίσουμε!»

Keywords
Τυχαία Θέματα