Εμείς και το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, στην έρευνα «Generation what?»

12:07 5/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη διαδικτυακή έρευνα «Generation what?» μαθαίνουμε πώς βλέπουν οι Έλληνες το παιδί που κρύβουν μέσα τους…

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

Αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς περισσότεροι από 500.000 είναι οι Έλληνες με κατάθλιψη, ενώ πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά που καταγράφονται… Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ήδη, πριν από την κρίση, οι Έλληνες είχαν «χάσει» το παιδί που κρύβουν μέσα τους, γι’ αυτό και αντιμετωπίζουν πολύ «βαριά» τις δύσκολες

καταστάσεις που ζουν σήμερα.

Πόσο ενήλικοι αισθάνονται οι Έλληνες και τι σημαίνει γι’ αυτούς ενηλικίωση; Τι θεωρούν επιτυχημένη ζωή: την οικογένεια, τη δουλειά, τα χρήματα, ή την ευτυχία;

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα του «Generation What?» (μια παραγωγή των France Télévisions, Upian και Yami 2, σε συνεργασία με την EBU καθώς και με 18 ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς), Έλληνες ηλικίας 18-34 ετών δίνουν άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις σχετικά με το πώς «βλέπουν» το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Τα στατιστικά στοιχεία που πηγάζουν από τις απαντήσεις τους στοιχειοθετούν και ένα κομμάτι από το κοινωνικό πορτρέτο των Ελλήνων της νέας γενιάς.

Στην ερώτηση «Πόσο ενήλικος αισθάνεσαι;» η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά ότι αισθάνεται ενήλικος μεν, αλλά όχι και απόλυτα.

Στην πρόταση «Τα 20 είναι η καλύτερη ηλικία» οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες…

Στην πρόταση «Κατά τη γνώμη σου, ενηλικίωση σημαίνει…» ελάχιστοι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν ότι ενηλικίωση είναι να έχεις οικογένεια. Οι απόψεις είναι μοιρασμένες μεταξύ «Να βρεις τον εαυτό σου», «Να σταθείς στα πόδια σου» και να «Να ξεκινήσεις σωστά».

Στην ερώτηση «Τι σημαίνει για σένα «ενήλικας» σήμερα;» η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντούν ότι το να είσαι ενήλικας σήμερα σημαίνει «να είσαι ώριμος και υπεύθυνος».

Στην πρόταση «Για σένα, επιτυχημένη ζωή σημαίνει…» η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντούν το να είσαι ευτυχισμένος/η.

Keywords
Τυχαία Θέματα