Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι της αστυνομίας στην πόλη της Σάμου και με πεζές περιπολίες

12:44 8/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνελήφθη, στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , ένας αλλοδαπός, ηλικίας 21 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο – αλλοδαπό.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Εξάλλου συνελήφθησαν, στον αερολιμένα της

Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου , δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ως ταξιδιωτικά έγγραφα, δύο (2) δελτία ταυτότητας, πολωνικών και τσέχικων Αρχών αντίστοιχα, από τα οποία, όπως διακριβώθηκε, το ένα ήταν πλαστό ενώ το έτερο άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο – αλλοδαπό.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.

Τέλος να σημειώσουμε ότι εκτός από εποχούμενες περιπολίες που έχουν εντατικοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα άρχισαν να εφαρμόζονται , με εντολή της αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου και πεζές περιπολίες για να ελεγχθούν καλύτερα τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται κατά καιρούς σε διάφορα απόμερα σημεία της πόλης .

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα