Εντείνεται η αγωνία για τους δύο Μητροπολίτες- Σύσκεψη στο Υπ. Εξωτερικών

13:59 26/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για την τύχη των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου, οι οποίες γίνονται στη ευρύτερη περιοχή των συροτουρκικών συνόρων. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή τις πληροφορίες που διακινούνται γύρω από την τύχη των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών. Σε νέα σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αξιολογήθηκαν τα δεδομένα
για να καθοριστούν οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών στη Συρία. Ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων που ενεργοποιήθηκε άμεσα συνεχίζει να συλλέγει κάθε διαθέσιμη πληροφορία η οποία μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των δύο ιεραρχών, ενώ οι ελληνικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε επικοινωνία με τις κατά τόπους κυβερνήσεις.

Επίσης ο κ Αβραμόπουλος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολογους σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και τη Μέση Ανατολή και έχει τακτική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωαννη και τον ηγετη της συριακής αντιπολίτευσης Τζορτζ Σάμπρα καθώς και με παράγοντες στην περιοχή. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επίσης τακτική επαφή με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και με τον ηγέτη της Συριακής Αντιπολίτευσης Τζορτζ Σαμπρα και με παράγοντες στην περιοχή, για τον συντονισμό των προσπαθειών διάσωσης των δύο Μητροπολιτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα