Έντεκα νέα κρούσματα covid 19 στην Κρήτη

19:54 20/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντεκα είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Κρήτη, από τα 269 συνολικά σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα τέσσερα καταγράφονται στο Ηράκλειο, τα έξι στα Χανιά και ένα στο

Ρέθυμνο.

Την ίδια ώρα τα «ενεργά» κρούσματα στην Κρήτη, μέχρι σήμερα, είναι 104, από τα οποία 48 στα Χανιά, 42 στο Ηράκλειο, 8 στο Ρέθυμνο και 6 στο Λασίθι. Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ένας 93χρονος στα Χανιά.

«Καθαρός» ο 17χρονος Γάλλος

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, το τεστ στον 17χρονο Γάλλο από την Κάλυμνο, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα ως ύποπτο κρούσμα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο, βγήκε αρνητικό.

Ο νεαρός, που αντιμετωπίζει πιθανότατα κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική κάψουλα για τον κορονοϊό, καθώς τα συμπτώματα που είχε ήταν παρόμοια με αυτά του ιού, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με αυστηρή τήρηση κάθε προβλεπόμενου πρωτοκόλλου, οδηγήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Νέο πρόστιμο

Παράλληλα συνεχίζονται νυχθημερόν οι έλεγχοι της αστυνομίας και την τήρηση των μέτρων προστασίας. Έτσι πρόστιμο 10.000 ευρώ και κλείσιμο για τρεις ημέρες, επιβλήθηκε σε μπαρ ξενοδοχείου στις Κάτω Γούβες, που συνέχισε να λειτουργεί και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης παρά τις απαγορεύσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα