Εως 30 Ιουνίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων

14:12 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων θα είναι η 30η Ιουνίου του επόμενου φορολογικού έτους αντί της 30ης Απριλίου που ίσχυε σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυτό ισχύει από το φορολογικό έτος 2016.

Με την ίδια τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Τροποποιήσεις διατάξεων της Δασικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» αλλάζει ο ο τρόπος καταβολής του φόρου εισοδήματος

των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, μειώνονται σε 6 από 8 οι μηνιαίες δόσεις για τον φόρο εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Η πρώτη δόση δεν καταβάλλεται πλέον με την υποβολή της δήλωσης αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής και οι υπόλοιπες 5 δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Πιο αναλυτικά:

«Με τις προτεινόμενες διατάξεις της παραγράφου 1 καθιερώνεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικών ετών 2016 και μετά, η 30η Ιουνίου του αμέσως επόμενου κάθε φορά φορολογικού έτους. Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθόσον δίδεται ο απαραίτητος χρόνος στους υπόχρεους ώστε να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, χωρίς με αυτόν τον τρόπο να επηρεάζεται η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.»

Keywords
Τυχαία Θέματα