ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20-5-2016

11:28 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική-Κυβέρνηση

Τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ από το ΕΠΑνΕΚ ειδικά σχεδιασμένα για τη μεταποίηση

Με πρόταση της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για τη Βιομηχανία Θεοδώρας Τζάκρη εγκρίθηκαν τα πρώτα τρία προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για την ενίσχυση της μεταποίησης στη χώρα και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα.
Το πρώτο Πρόγραμμα «Σύγχρονη Μεταποίηση» αφορά την ενίσχυση

υφιστάμενων μεταποιητικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεις με προσωπικό από 50-250 άτομα. ή υπό σύσταση επιχειρήσεις με τρεις επενδυτικούς άξονες: «Μεταποιητική διαφοροποίηση – παραγωγικός μετασχηματισμός», «Ψηφιακή Βιομηχανία», «Ενεργειακή αποτελεσματικότητα για ΜΜΕ».
Το δεύτερο Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Βιομηχανίας» αφορά ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία περιβαλλοντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Το τρίτο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για την Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα» αφορά τη δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων για επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταποίησης.

Αυτοδιοίκηση

Η δεύτερη Synergia στην Αλεξανδρούπολη

Η δεύτερη Θρακο-Μακεδονική «Synergia» προώθησης τοπικών προϊόντων διατροφής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στις δέκα το πρωί στο ξενοδοχείο Thrakι Palace στην Αλεξανδρούπολη. Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης επανέλαβε για άλλη μια φορά τη σταθερή του πορεία προς το μοντέλο του Αγροδιατροφικού τομέα σε συνδυασμό με τον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.
«Σκοπός μας είναι να χτίσουμε βήμα βήμα την ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση μεταξύ των κατοίκων της περιφέρειάς μας, για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων της. Ας λάβουμε υπόψιν ότι κατανάλωση του ποσού των 100 ευρώ σε τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες σημαίνει 65 εκ ευρώ κοινωνικό όφελος που επιστρέφει σε εμάς. Είναι κάτι σαν λειτουργούν 15 εργοστάσια σε αυτή τη δύσκολη εποχή που πρέπει να ενεργοποιήσουμε την κοινωνική και αναπτυξιακή αλληλεγγύη», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παυλίδης. Στο τέλος των δράσεων της Συνέργειας θα υπάρχουν γαστρονομικές προτάσεις και χορευτικές επιδείξεις, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στρατηγικός σχεδιασμός περιφέρειας ΑΜΘ

«Είμαστε η τελευταία περιφέρεια της χώρας και από τις τελευταίες της Ευρώπης» είπε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης στην εισήγησή του για τον στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας ΑΜΘ για την περίοδο 2016- 2019, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Π/Σ . “Δεν αγαπάμε την περιφέρεια μας όπως γίνεται πχ στην Κρήτη και έχουμε χαμηλή αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης” τόνισε. Στη συνέχεια ο κ Παυλίδης μίλησε για ανασυγκρότηση της παραγωγής , για μετασχηματισμό της περιφέρειας σε τουριστικό προορισμό.
Να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο σε ρεαλιστικό επίπεδο πρόσθεσε και ενεργιακός κόμβος που να ενδιαφέρει την κοινωνία. Είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά την ΔΕΠΑ. Από την πλευρά της η αντιπολίτευση μιλησε για ευχολόγια ενώ είπε ότι δεν έγινε καμιά αναφορά για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Κόμματα

Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Ξάνθη

Συλλαλητήριο ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή των τελευταίων προαπαιτουμένων πριν την αξιολόγηση, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο το ΠΑΜΕ Ξάνθης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ « έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου και νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή όλων των εργαζομένων κάθε κλάδου, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

ΔΠΘ

Ανοίγει τις πύλες του το 24ο Συνέδριο

Ένα δημιουργικό «πανηγύρι» αθλητισμού, δημιουργίας, πολιτισμού και συνεργασίας θα ζήσουν φοιτητές, καθηγητές, ντόπιοι και επισκέπτες στην Κομοτηνή. Ένα «πανηγύρι» με οκτώ στρογγυλές τράπεζες, έξι σεμινάρια με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές, 250 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες, καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Αφορμή και τον φετινό Μάιο στέκεται το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) που ανοίγει για 24η φορά τις πύλες του την Παρασκευή στις 20 Μαΐου. «Όλα αυτά τα χρόνια για τις ανάγκες της διοργάνωσης των Συνεδρίων εργάστηκαν εθελοντικά 12.000 φοιτητές και η προσπάθεια συνεχίζεται» δηλώνει η Κοσμήτωρ της Σχολής, Μαρία Μιχαλοπούλου.

Νέο φοιτητικό περιοδικό στην Ξάνθη

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του νέου φοιτητικού περιοδικού “Brain Freeze”. Με συνεντεύξεις, άρθρα για φωτογραφία, αρχιτεκτονική, ταξίδια, ποτά, μουσικά νέα και άλλα, το “Brain Freeze” παρουσιάζει θέματα τέχνης, πολιτισμού, αλλά και ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές της πόλης.
Το περιοδικό δημιουργήθηκε από την ομάδα περιοδικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα”. Η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό να (ξανά)δημιουργήσει ένα φοιτητικό περιοδικό στην Ξάνθη. Στην ομάδα συμμετέχουν φοιτητές από διαφορετικά τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.

Υγεία

Ημερίδα για τον θηλασμό στην Ξάνθη

Επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Μητρικός θηλασμός, είναι στη φύση μας!», διοργανώνει το πρωί (10.00) της Κυριακής 22 Μαΐου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης.Η ημερίδα απευθύνεται σε παιδιάτρους, μαιευτήρες-γυναικολόγους, γενικούς ιατρούς, μαίες, νοσηλευτές, φοιτητές τομέων υγείας, καθώς και σε παλιούς, νέους και μέλλοντες γονείς, θηλάζουσες μητέρες και μη, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν θεμελιωδώς πάνω σε θέματα τα οποία θα εισηγηθούν επαγγελματίες υγείας και αφορούν τον μητρικό θηλασμό.

Σύλλογοι

ʏ̏ԇ͇–ōȑύɓǠԏՠͅϕȠ̇ԑϐϋɔϕ ́љͅɁӠЁ͔ŋŇ̙́–בǓԏӠ̐ύǓ//EUROKIBNISSI

19η Μαΐου ημέρα μνήμης

Μετά την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, οι παρακάτω εκδηλώσεις: 08:00 – Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου παρουσία Αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.
10:00 το πρωΐ – Θα λάβει χώρα επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
10:30 – Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην Πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, έναντι του ναού) Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Εκδήλωση Μόδας για Φιλανθρωπικό σκοπό από το Θράξιππο


Η Λέσχη Lions «Ορφέας» Κομοτηνής και η Λέσχη Leo «Θράξιππος», στο πλαίσιο του εθελοντικού τους έργου, οργανώνουν επίδειξη μόδας, εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στις 7:30 μ.μ, στο ξενοδοχείο «Chris and Eve».
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργία του προγράμματος « ΣΤΕΓΗ» στην Κομοτηνή, για την υποστήριξη αστέγων συμπολιτών μας.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την εθελοντική συμμετοχή τους και ευγενικές χορηγίες, οι εξής τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εταιρείες, ιδιώτες και σύλλογοι της Ροδόπης.

Πολιτισμός

«Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή επιστρέφουν αύριο Σάββατο στην Κομοτηνή για μία συναυλία, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.
Μια δυνατή μουσική παράσταση με τραγούδια γεννημένα μέσα στην παγκόσμια κρίση.
Τη Διοργάνωση έχει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας -Αθλητισμού Κομοτηνής.
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει και φέτος στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και επέλεξε φέτος το πολιτιστικό τοπίο της Μαρώνειας, ως επίκεντρο των 2 εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει.
Η μία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες και αφορούσε μία έκθεση ζωγραφικής για παιδιά.
Η δεύτερη εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας με υλικό από το αρχείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και παράλληλη προβολή ντοκυμαντέρ, με θέμα την ιστορία και το πολιτιστικό τοπίο της Μαρώνειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα και πάλι στο Αρχοντικό Ταβανιώτη.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

θέατρο στη ΦΕΞ: Το καθάρσιο του παιδιού

Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ, το νεανικό τμήμα, παρουσιάζει του έργο του Ζωρζ Φεϋντό, «Το καθάρσιο του παιδιού».Στις 22 – 28 & 29 Μαΐου 2016 στις 20:30 στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Επί Σκηνής

Το θεατρικό εργαστήρι Επί σκηνής παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Daniel Jackson “Η ρομαντική μου ιστορία” την Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Rex).
Βιβλιοπαρουσίαση

Παρουσίαση βιβλίου Σόφης Θεοδωρίδου “Τα χρόνια της χαμένης αθωότητας

Το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ και οι Εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σόφης Θεοδωρίδου
“Τα χρόνια της χαμένης αθωότητας” την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 20:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο διαχειριστής του indexanthi.gr Θοδωρής.Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Αστυνομικό Δελτίο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω έργων που πραγματοποιούνται επί της οδού Νέας Σάντας – Κέχρου για διέλευση υπόγειων καλωδίων για να συνδεθεί ο Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΙ με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, θα διακόπτεται προσωρινά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα λωρίδας από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση.

The post ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20-5-2016 appeared first on ert.gr.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, θεοδωρα τζακρη, νέα, μμε, μαΐου, αλεξανδρουπολη, ερα, σημαίνει, αμθ, κρητη, δεπα, ξανθη, βουλη, παμε, συμμετοχή, κομοτηνη, τραπεζες, τθτ, lions, leo, eve, θεατρο, jackson, κύτταρο, rex, βιβλιοπωλείο, ert, τελη κυκλοφοριας, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, τθτ, ελενη, βημα, δεπα, θεμα, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, φωτογραφια, ψυχογιος, ωρα, ert.gr, αρθρα, αμθ, αξονες, αρχιτεκτονικη, αφορμη, βιβλιο, γινει, γινεται, γονεις, δευτερο, δευτερο προγραμμα, δευτερα, εγινε, ευρω, ειπε, εκδοσεις ψυχογιος, εκθεση, εξι, εποχη, ερα, ερχεται, εφορεια, υπηρεσιες, θεοδωριδου, θοδωρης, εκδοσεις, κύτταρο, κομβος, λεσχη, μαΐου, μαρια, ξενοδοχειο, ομαδα, οκτω, οφελος, οχηματων, παιδια, παμε, παρουσιαση, παυλιδης, ποτα, προγραμματα, πρωι, πυλες, σαββατο, σεμιναρια, συνεχεια, συμμετοχή, σπιτι, συλλογοι, ταξιδια, τμημα, τρια, φυση, φορα, δοξολογια, χωρα, jackson, κυριακη, leo, lions, μια φορα, νοσοκομειο, σημαίνει, θεματα, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα