ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 27-07-2017

12:03 27/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία

Συνταγές 5 εκατ. ευρώ από 2 γιατρούς για “ειδική διατροφή”στην Α-ΜΘ

Σκάνδαλο αποτελεί η είδηση που αφορά σε δύο γιατρούς, διευθυντές ΕΣΥ δύο νοσοκομείων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι συνταγογράφησαν συσκευάσματα 5 εκατ. ευρώ για ειδική διατροφή (ο ένας από αυτούς έχει γράψει σε οκτώ μήνες 5000 χιλιάδες συνταγές ).

Οι δύο διευθυντές φέρονται να έχουν υπογράψει το 2016 γνωματεύσεις για τη χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής συνολικής αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 11% της ετήσιας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ

για τα συγκεκριμένα προϊόντα(46 εκατομμύρια)! Όπως αναφέρεται μάλιστα ο μέσος όρος δαπάνης ανά γιατρό ήταν 31.000 ευρώ!.Επίσης από τις διοίκησης των νοσοκομείων ερευνάται αν συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος για την φλεγμονή του εντέρου έγινε εν γνώση ασθενών .
Οι γιατροί στη συντριπτική τους πλειονότητα έγραφαν ως διάγνωση «φλεγμονή του εντέρου» –κυρίως– λόγω φαρμακευτικής αγωγής, ενώ φαίνεται να «επιμένουν» στη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος.
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Αν. Υπουργού Υγείας Πολάκη ο οποίος, με ανάρτησή του στο Facebook επιτίθεται στο προηγούμενο καθεστώς στο χώρο της Υγείας και σημειώνει ότι τα ευρήματα προέκυψαν μόλις άλλαξε η διοίκηση στην Υπηρεσία Ελέγχων.

ΔΠΘ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κομοτηνή

Την Κομοτηνή θα επισκεφτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών .
Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε η Πρόεδρος του Τμήματος κα Μαρία Δημάση στην ΕΡΤ Κομοτηνής το πρωτόκολλο προβλέπει μεταξύ άλλων την χορήγηση υποτροφιών στους Ομογενείς για να παρακολουθούν Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Δ.Π.Θ., αλλά και μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας εφόσον το επιθυμούν. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ενισχύοντας τους τελευταίους Έλληνες Ομογενείς. « τόνισε η κα Δημάση.

Αγορά

Τερματικά πληρωμών και στα εμπορικά καταστήματα

Υποχρεωτική η χρήση συσκευών για πλαστικό χρήμα –P.O.S- από αύριο για 400.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα, της τάξης των 1500 ευρώ, θα βρίσκονται γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και άλλοι αυτοαπασχολούμενοι που δεν θα έχουν προμηθευτεί και δεν θα έχουν εγκαταστήσει στα γραφεία ή τα καταστήματά τους μηχανήματα υποδοχής χρεωστικών ή πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών.
Εξ άλλου η κ. Κωνσταντινίδου αναφερόμενη στην εγκατάσταση τερματικού πληρωμών για ηλεκτρονικές συναλλαγές-P.O.S-, υπογράμμισε πως για τις νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη στις 17 -27 Ιουλίου 2017, θα έχουν ένα μήνα περιθώριο, για την εγκατάσταση του τερματικού για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Κυβέρνηση-Πολιτική

36 δισ. ευρώ για την Ελληνική οικονομία

Πόροι ύψους περίπου 36 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι διαθέσιμοι για την Ελληνική οικονομία από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την προγραμματική περίοδο έως το 2020, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που χειρίζονται ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.
Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει λάβει περί τα 13 δισεκατομμύρια, ενώ προσδοκά επιπλέον 25 δισεκατομμύρια (περιλαμβάνοντας και κονδύλια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου).
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας ,εκτιμάται πως στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ θα εισρεύσουν 3 δισ. ευρώ σε επενδύσεις.

Πρωτογενής Τομέας

Κανένας λόγος ανησυχίας για πράσινο σκουλήκι στις βαμβακοφυτείες

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την εμφάνιση πράσινου σκουληκιού στις βαμβακοφυτείες της Ροδόπης.
Αυτό προκύπτει από τους ελέγχους που κάνουν οι αρμόδιοι γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις παγίδες που έχουν στήσει, αλλά και από την επισκόπηση των φυτών και τις κατάλληλες μετρήσεις στις 100 κορυφές βαμβακόφυτων.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο γεωπόνο, Νίκο Κολάτσο, οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, καλό θα είναι οι Βαμβακοπαραγωγοί να ελέγχουν κάθε τρεις μέρες τα χωράφια τους και να καλούν και γεωπόνους επί τόπου.
Βέβαια υπάρχουν κάποιες εμφανίσεις πράσινου σκουληκιού σε σημεία, όπως Καλλίστη, Αμβροσία, Πόρπη, εκεί όπου συνήθως εμφανίζεται και οι καλλιεργητές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή ιδιαίτερων ψεκασμών.
«Καλό θα είναι πάντως αν θα γίνουν ψεκασμοί, αυτοί να γίνουν σε συνεννόηση με τους μελισσοκόμους και να διενεργούνται το απόγευμα οι ψεκασμοί, προκειμένου να μην βλάπτονται οι μέλισσες», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κολάτσος.

Δηλώσεις παραγωγών της Ξάνθης για ζημιές

Οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές σε καλλιέργειες ηλίανθου, αραβόσιτου, καπνών και οπωροφόρων δένδρων, από την ανεμοθύελλα στις 17 Ιουλίου στην περιοχή Κιμμερίων του δήμου Ξάνθης, μπορούν να δηλώσουν την ζημιά στον ανταποκριτή του ΕλΓΑ στα Κιμμέρια Ξάνθης έως και την Παρασκευή 4 Αυγούστου.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Ταυτότητα
Α.Φ.Μ.
Αριθμός αγροτεμαχίου Ο.Σ.Δ.Ε.

Αυτοδιοίκηση

Σε μείωση τελών προέβη ο Δήμος Κομοτηναίων

Τη μείωση του δημοτικού φόρου, των τελών κοινόχρηστων χώρων και των τελών διαφήμισης αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής,
Έτσι στα τέλη κοινόχρηστων χώρων, που αφορούν στην χρήση πεζοδρομίων από τα καταστήματα, μειώνονται τα τέλη κατά 15%. Επίσης, μειώνεται ο δημοτικός φόρος κατά 20%. Επιπλέον μειώνονται κατά 50% τα τέλη διαφήμισης. Η οικονομική επιτροπή θα λάβει σοβαρά υπόψη της και την εισήγηση των εκπροσώπων του συλλόγου ΑμεΑ της Ροδόπης, για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών για τα ΑμεΑ.

Στρατός

Εργασίες του Δ’ ΣΣ στα μειονοτικά σχολεία της περιοχής

Ξεκίνησαν από το Δ΄ Σ. Στρατού οι εργασίες βελτίωσης των συνθηκών εκπαιδεύσεως των μειονοτικών σχολείων στις περιοχές Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Το Δ’ ΣΣ, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, ανέλαβε να βελτιώσει και να καλλωπίσει τις κτιριακές υποδομές προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μαθητές σε καλύτερες συνθήκες.
Εκκλησία

Πανηγυρική θεία λειτουργία

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά Αρτοκλασίας, για την εορτή της Μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ν. Κομοτηνής, με απονομή Τιμητικών Επαίνων σε διακριθέντες υπαλλήλους του Γ.Ν. Κομοτηνής.

Σύλλογοι

Δωρεά παιδικών βιβλίων στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου από το Σύλλογο Σκακιστών «Δημόκριτος» Ξάνθης

Ο Σύλλογος Σκακιστών «Δημόκριτος» Ξάνθης πραγματοποίησε δωρεά 127 παιδικών βιβλίων, τριών επιτραπέζιων παιχνιδιών και ενός Scramble στη παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης .
Συνολικά ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει δωρεές 3327 βιβλίων , στη Δημοτική Βιβλιοθήκη , σε Νηπιαγωγεία , Δημοτικά, Γυμνάσια , Λύκεια της Ξάνθης , στο Σύλλογο Γυναικών Δροσερού, στην Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης, στη Σχολή Αστυνομίας Ξάνθης , στο σύλλογο Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης και στη Νοσηλευτική Σχολή Ξάνθης .
Τα βιβλία συγκεντρώθηκαν από τους Ξανθιώτες στον υποδοχέα για τη συγκέντρωση των βιβλίων που βρίσκεται στο κολυμβητήριο Ξάνθης , όπου βρίσκεται και το εντευκτήριο του συλλόγου.
Στους στόχους του συλλόγου είναι να δημιουργηθούν βιβλιοθήκες και σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης .’

Πολιτισμός

Αλέξης Ζορμπάς

Το έργο «ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή: Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα με την σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή παρουσιάζεται σήμερα στην Κομοτηνή στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο.
Στο ρόλο του Αλέξη Ζορμπά ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Η προβολή της Πέμπτης από την Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Τη σύγχρονη ιταλική σάτιρα του 2014 -με όλα τα χαρακτηριστικά της κλασικής, ιταλικής κωμωδίας- με τίτλο «Η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι» (La mafia uccide solo d’ estate) του Pierfrancesco Diliberto (Pi), παρουσιάζει σήμερα το βράδυ (21.00) στην αυλή του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης η τοπική Ε.Λ.Μ.Ε.

Συναυλία με το συγκρότημα «Φυγόκεντρος» στη Μέση

Συναυλία με το συγκρότημα “Φυγόκεντρος» σήμερα στις 9 το βράδυ στην παραλία Μέσης. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Θωμάς Αραμπατζής (κιθάρα), Μαρίνος Τόκας και Νίκος Μελάς (πλήκτρα), Κώστας Μάμος (μπουζούκι), Βλαδίμηρος Καντανίδης (ντραμς), Πόλυ Λακάκη και Θεοδώρα Ρομπέρτα (τραγούδι), Τάκης Κεραμέας (μπάσο) Το συγκρότημα θα δώσει συναυλία και την Κυριακή 30 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου.

Αθλητική Ενημέρωση

Στην Α΄ΕΠΣ Θράκης ο Κομψάτος Πολυάνθου

Στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης θα αγωνιστεί τελικά ο Κομψάτος Πολυάνθου!
Όπως όλα δείχνουν δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα ο Αστέρας Αιγείρου, αλλά και η Βιστωνίδα Κοπτερού, δεν θα δηλώσει συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία, καθώς δεν μπορεί να αγωνίζεται το Σάββατο.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας του Πολύανθου, Θανάσης Αγιαννίτης που βρέθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, Κώστα Τασούδη.
Ο κ. Αγιαννίτης επεσήμανε πως η ομάδα κρατιέται από το μεράκι ορισμένων ανθρώπων που τρέχουν για αυτή, καταθέτοντας προσωπική εργασία για το γήπεδο και τον ιματισμό, καθώς δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τα Δήμο, ακόμη και σε πολύ βασικά πράγματα, όπως είναι οι λάμπες από τους προβολείς του γηπέδου που είναι καμμένες εδώ και καιρό.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Τασούδης, ανέφερε πως τη νέα χρονιά στην Α΄ κατηγορία στόχος είναι η παραμονή, με την προετοιμασία να ξεκινά στις 20 Αυγούστου.
Το παράπονό του ήταν η εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Νομό, με αποτέλεσμα να αγωνίζονται σε γήπεδα ακατάλληλα με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εοπυυ, facebook, κομοτηνη, ελλαδα, εμφάνιση, ελγα, αμεα, σχολεια, προσφορες, νέα, θεατρο, καλοκαιρι, mafia, ντραμς, συμμετοχή, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιβλια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, αλλαγη ωρας 2013, αυλη συνταγογραφηση, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, δικαιολογητικα, συνταγογραφηση, αμεα, γηπεδα, γνωση, διατροφη, εθνικη, ελγα, εργασια, οικονομια, πλαισιο, φλεγμονη, ψεκασμοι, ωρα, βιστωνιδα, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γηπεδο, γιατροι, γραφεια, γρηγορης, δημος, διοικηση, δωσει, εγινε, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εμφάνιση, επενδυσεις, ζημια, υπηρεσια, θεοδωρα, θεια λειτουργια, θωμας, λαμπες, λειτουργια, μαφια, μηνες, μειωση, μαρια, νεες επιχειρησεις, νικο, ομαδα, οκτω, ορος, προγραμματα, ρολο, σατιρα, σαββατο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σκηνοθεσια, τμημα, τριτη, χρημα, αυλη, δημητρης, δημοτικα, εμφανισεις, κωστας, κυριακη, mafia, νοσοκομειο, σκοτωνει, θανασης, θεια, υγειας
Τυχαία Θέματα