Εξαπάτησε έξι Βολιώτες με το πρόσχημα ότι θα επένδυε τα χρήματα τους

00:06 13/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας 37χρονος Βολιώτης εξαπάτησε έξι συμπολίτες του πείθοντας τους να αναλάβει για λογαριασμό τους να επενδύσει τα χρήματά τους σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος. Πέτυχε να τους αποσπάσει ποσό 80.000-100.000 ευρώ και για την υπόθεση ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Κατηγορούμενος είναι τόσο ο 37χρονος αλλά και δύο συνεργοί του.

Ειδικότερα, ο 37χρονος πλησίαζε άτομα με οικονομική άνεση και τους πρότεινε να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στην Αυστραλία και μέσω αυτών, ο ίδιος επένδυε τα χρήματά τους σε συνάλλαγμα. Κάποια στιγμή τους έπεισε να

του δώσουν τους κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών για να διαχειρίζεται ο ίδιος τα χρήματα, που είχαν καταθέσει στις τράπεζες του εξωτερικού, υποσχόμενος εύκολο κέρδος για λογαριασμό τους.

Οι παίκτες από την πλευρά τους, μπορούσαν να δουν μέσω υπολογιστή τις αποδόσεις των επενδύσεων, που έκανε για λογαριασμό τους, στην αρχή και για λίγο διάστημα ήταν όντως ανοδικές, αλλά μετά από κάποιους μήνες, παρουσίαζαν ζημιές, ενώ παρότι ζητούσαν από τον δράστη τα χρήματά τους, εκείνος δεν τα επέστρεφε.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα