Φ. Κακαβίτσας: Τεχνητή η κρίση στο νοσοκομείο

13:54 12/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερο τεχνητή κρίση παρά πραγματική, είναι η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο. Αυτό εκτιμά ο Διοικητής του ιδρύματος Φοίβος Κακαβίτσας ο οποίος μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας. Μάλιστα, είπε, ότι είναι τεχνητή κρίση με πολιτικά κίνητρα, που έχει ως αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από τις σοβαρές αποκαλύψεις που γίνονται για μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.
«Ξεχάσανε τι συνέβαινε

όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κος Κακαβίτσας θεωρεί ότι παρέλαβε το νοσοκομείο, πράγματι, με μειωμένο προσωπικό, σε μια περίοδο, που η ζήτηση των υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης είναι αυξημένες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, υπογράμμισε, είναι να πιέζουμε για περισσότερες προσλήψεις προσωπικού. Ήδη από την αρχή της θητείας του έχουν προσληφθεί 7 νέοι γιατροί και είναι σε εξέλιξη οι προκηρύξεις άλλων 12. Στην πορεία διαπιστώνεται το πρόβλημα των άγονων προκηρύξεων, για τις θέσεις των επικουρικών γιατρών. Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας των οικονομικών. Σε μια περίπτωση το νοσοκομείο προσέφερε και διαμέρισμα (από την περιουσία του) όπότε η γιατρός δέχθηκε τη θέση. Πάντως οι ελλείψεις είναι τόσες πολλές που παρότι έχουν γίνει προσλήψεις δεν φαίνεται η διαφορά,η οποία θα γίνει αισθητή όταν οι προσλήψεις γίνουν περισσότερες.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου απάντησε και για την παραίτηση Γατσούλη για την οποία είπε ότι πράγματι αποτελεί απώλεια. Εξήγησε ότι είχε ως αφορμή τη διαφωνία του πρώην Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής με τη Διοίκηση του ιδρύματος, για την κατανομή των εφημεριών, από την ώρα που το τμήμα επειγόντων περιστατικών ξεκίνησε την αυτόνομη λειτουργία του. Η παραίτηση δεν είναι αναστρέψιμη και το μόνο που μπορεί να γίνει εκ μέρους της διοίκησης είναι να πιέσει για νέες προσλήψεις, κατέληξε.
Σε ότι αφορά τις έντονες ανακοινώσεις από την Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών και το αίτημα παραίτησης του ιδίου και ολόκληρου του ΔΣ του νοσοκομείου, είπε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Χ. Μπούκας χαρακτήρισε τον κο Κακαβίτσα ως το χειρότερο διοικητή από τον πρώτο μήνα της θητείας του. Σήμερα θεωρεί ως φυσιολογική την αντίδραση από τη στιγμή που οι αλλαγές στο νοσοκομείο θίγουν παλιές συνήθειες στον τρόπο λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα