«Φωτιές» ανάβουν στο συνδικαλιστικό τοπίο οι εξελίξεις στο εργασιακό πεδίο και η συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

13:31 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόνο ανέφελο δεν είναι το τοπίο στο συνδικαλιστικό κίνημα, σχετικά με τις εξελίξεις για τα εργασιακά ζητήματα και τις νέες απαιτήσεις που αναμένεται να προβάλλουν οι δανειστές. Η αποχώρηση του προέδρου της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) από τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με την επιτροπή εμπειρογνομώνων για το ασφαλιστικό, δημιούργησε αντιδράσεις εντός της Ομοσπονδίας.

Ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Mail της ομοσπονδίας,

δύο ανακοινώσεις, μία της ΟΙΥΕ με τη σφραγίδα της ομοσπονδίας και μία δήλωση του γενικού της γραμματέα και ενδεχομένως αυτές να προκαλέσουν και ανταπαντήσεις. Το βέβαιο είναι όμως ότι πέρα από το θέμα της εκπροσώπησης, καταγράφονται διαφορετικές τακτικές και στρατηγικές συμπεριφορές, που έχουν τις επιπτώσεις τους στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στην ανακοίνωση της ΟΙΥΕ αναφέρονται τα εξής: «Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) από κοινού με το ΕΚΑ προσήλθαν χθες, 21.6.2016, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Εργασίας με την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το εργασιακό και παρά το απαράδεκτο γεγονός ότι αυτή (με ευθύνη του Υπ. Εργασίας) έγινε πρόχειρα, χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα και πλαίσιο συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα