«Φρούριο» η Περιφέρεια για τη διαμαρτυρία κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο

09:16 17/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που «αγκάλιασαν» επί της ουσίας, το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο. Εξω απ’ το κτίριο της Περιφέρειας, πολίτες από το Βόλο διαδήλωσαν κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της παραγωγής SRF από τη μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός

στην αρχή της συνεδρίασης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι σέβεται την ελευθερία του λόγου και τους δημοκρατικούς θεσμούς, γιαυτό και έγινε η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. «Αν δεν θέλαμε θα πηγαίναμε σε τηλεδιάσκεψη. Τι πιο απλό και πιο σίγουρο», πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι η παρουσία της Αστυνομίας έχει σχέση με την διασφάλιση της τάξεως και της περιουσίας των πολιτών. Ο κ. Αγοραστός άφησε επίσης αιχμές για υποκινούμενα επεισόδια που μεταφέρθηκαν από τον Βόλο και στη Λάρισα και ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνει η Περιφέρεια είναι σύφμωνες με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το περιβάλλον.

Εξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι διαδηλωτές, ζήτησαν την αποχώρηση της Αστυνομίας. «Τα Εργατικά Σωματεία και ο λαός του Βόλου δεν είναι εχθρός, αλλά η πολιτική που χαράσσουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αποπνικτική τόσο στο Βόλο, όσο και στους χώρους εργασίας με τα μέτρα που παίρνουν ενάντια στους εργαζόμενους», υποστήριξαν εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων πολιτών από το Βόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο παρατάξεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, η «Λαϊκή Συαπείρωση» και η «Αριστερή Παρέμβαση» ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της «Αριστερής Παρέαμβασης», αποχώρησε από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία της Αστυνομίας καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, πέριξ του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο αναφέρεται στην δημιουργία εργοστασίου διαλογής απορριμμάτων και όχι παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ του Βόλου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα