Γ. Μάγγος: Καμία ενημέρωση για την εξέλιξη της ΕΔΕ που αφορά στο ξυλοδαρμό του παιδιού μας

18:04 12/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στωικά αναμένουν και περιμένουν την εξέλιξη της ΕΔΕ, που διεξάγει η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις συνθήκες του άγριου ξυλοδαρμού  -όπως καταγγέλλουν- του γιού τους Βασιλείου Μάγγου, οι γονείς του, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση.

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος όπως καταγγέλλουν χτυπήθηκε άγρια έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου από άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, με σημερινή του επιστολή- δήλωση επανέρχεται δημόσια ζητώντας

απαντήσεις.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Μάγγος εκτός όλων των άλλων, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζει το  πρόσφατο περιστατικό με τον αστυνομικό που καταστρέφει μια ανθοδέσμη χτυπώντας της στο σώμα συναδέλφου του, ανθοδέσμη που είχε κατατεθεί στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, συγκρίνοντας με παιδιά με τα λουλούδια, τα οποία έχουν υποστεί τις συνέπειες της αστυνομικής βίας, καλώντας τον υπουργό να τον ενημερώσει για τη αποτελέσματα της ΕΔΕ που διέταξε ο ίδιος.

Η δήλωση του κ. Γιάννη Μάγγου αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Υπουργέ κύριε Χρυσοχοΐδη. Αν είχατε τη στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία, θα είχατε αντιληφθεί τον συμβολισμό με την ανθοδέσμη που «κακοποίησε» ο Ράμπο σας… Λουλούδια, παιδιά, ανθρώπους, που εσείς ποδοπατείτε κάτω από τη μπότα σας. Και αμέσως μετά διατάσσετε ΕΔΕ…
ΕΔΕ που δεσμευτήκατε δημόσια ότι θα γίνει και στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βασίλειου Μάγγου. Θυμάστε, κύριε Χρυσοχοΐδη; Έχουν περάσει 5 μήνες και το μόνο που έγινε, είναι μια προκαταρτική ανάκριση, που έφερε την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση: Να βρεθούμε δηλαδή απολογούμενοι στον χώρο βασανισμού του παιδιού μας.
Κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, σκοτάδι, ως συνήθως… “

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα