Γ. Τραγάκης : «Δεν πρέπει η εκλογή προέδρου να οδηγεί σε εκλογές» (audio)

19:30 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων θα ήταν να συζητήσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση και μετά τον εκλογικό νόμο. Δεν έχω καταλάβει τη σπουδή της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, βουλευτής στη Β’ Πειραιώς Γιάννης Τραγάκης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση τόνισε ότι χρειάζονται συναινέσεις, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν πρέπει πια η μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να οδηγεί σε εκλογές».

«Από εκεί και πέρα» σημείωσε «θα βρούμε τον τρόπο πώς θα γίνει η εκλογή του προέδρου. Μπορεί να πάμε σε απευθείας εκλογή από το λαό με προϋποθέσεις, αλλά υπάρχουν κι άλλες προτάσεις συνταγματολόγων με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα» υπογράμμισε.

Για το θέμα των πολιτικών συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ εξήγησε ότι «είναι νωρίς να μιλήσουμε για μελλοντικές συνεργασίες» αν και παραδέχθηκε ότι συμφωνούν σε πολλά σημεία. «Είμαστε κόμματα με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την ανάπτυξη».

Τέλος, επεσήμανε ότι το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «η εμπειρία μου δείχνει ότι μια κυβέρνηση που καταρρακώνεται γρήγορα ποτέ μα ποτέ δε μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα