Γ.Δ.Αναγνώστου : «Τα όμικρον, αποτελούν τη δίοδο διαφυγής του ονείρου»

00:55 31/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από 32 χρόνια σιωπής και γραφής, ο Γιώργος Δ. Αναγνώστου βγαίνει από τον ελεφάντινο πύργο του και εκδίδει μέσα σε ένα χρόνο δύο ποιητικές συλλογές.

Μετά τα «Λάματα της νιότης» παρουσιάζει τη νέα του συλλογή «Μέσα στα όμικρον του ονείρου» στις εκδόσεις Γαβρηιλίδης.

Τα όμικρον, για τον ποιητή, αποτελούν τη δίοδο διαφυγής του ονείρου, των συγκινήσεων, των εκπλήξεων, στην απώλεια, την απουσία και την απόρριψη.

Στο κόκκινο βιβλίο με το λιτό και δωρικό εξώφυλλο υπάρχουν σαράντα τέσσερα ποιήματα, ισάριθμα όνειρα

και επιθυμίες που περιπλανώνται ανάμεσα στον έρωτα και το θάνατο.
Είναι ο κύκλος , μιας πολύχρωμης χαρμολύπης της άρνησης και της κατάφασης.

Ως ερευνητή, εραστή των λέξεων που τις επιλέγει μεθοδικά, υπομονετικά και φτιάχνει την ποίηση χαρακτήρισε τον Γιώργο Αναγνώστου ο καθηγητής φιλόλογος Γιώργος Βλάσσης.

«Καταλαμβάνει τη θέση του ανάμεσα στους ποιητές της Αρκαδίας, στους ποιητές της χώρας μας είπε χαρακτηριστικά.Έχει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει».

Ο πιανίστας Γιώργος Κότσικας ταξίδεψε με το πιάνο το φιλότεχνο και φιλόμουσο κοινό, που γέμισε τις αίθουσες του Φιλοτεχνικού Ομίλου της Τρίπολης, πίσω στην εποχή που ζούσε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα αποκαλύπτοντας τις πρώιμες επιρροές του ποιητή.

Ο Γιώργος Δ. Αναγνώστου δεν ερμηνεύει τη διαδικασία γραφής της ποίησης, γράφει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Δεν ερμηνεύει τα ποιήματά του, αυτό είναι δουλειά άλλων. Φροντίζει μόνο να τους δυσκολέψει και σωπαίνει όταν οι άλλοι μιλούν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα