Για πρώτη φορά, οι πληρωμές με πιστωτική περισσότερες απ’ ότι με ρευστό

13:44 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών θα ξεπεράσουν εκείνες που γίνονται με μετρητά για πρώτη φορά παγκοσμίως, το 2016, σηματοδοτώντας μια αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δυο δεκαετίες σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Euromonitor International που επικαλείται το Marketwatch.

Οι καταναλωτές θα δαπανήσουν περίπου 23,2 τρισ. δολάρια σε συναλλαγές μέσω καρτών έναντι 22,6 τρισ. μέσω μετρητών εκτιμά η Euromonitor International.

Η αλλαγή στο τρόπο πληρωμών είναι σε εξέλιξη εδώ και

πάνω από 20 χρόνια με την πλάστιγγα γέρνει δραματικά προς την πλευρά των καρτών και των ηλεκτρονικών πληρωμών σύμφωνα με τον Kendrick Sands, αναλυτή της Euromonitor.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν διευκολυνθεί από την εξέλιξη της τεχνολογίας που έχει καταστήσει ευκολότερη την πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Ακόμη, αρκετές κυβερνήσεις προσφέρουν κίνητρα για να κάνουν χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών αντί για ρευστό με στόχο να περιορίσουν την σκιώδη οικονομία.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη στη χρήση καρτών από το 2015 έχει καταγραφεί στη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και αντιστοιχεί σε συναλλαγές αξίας 1,7 τρισ. δολαρίων και ακολουθεί η Βόρεια Αμερική με αύξηση της τάξης των 187 δισ. δολαρίων αναφέρει το Markewatch, επικαλούμενο την Eurimonitor International.

Σημειώνεται ότι η χρήση χρεωστικών καρτών αυξήθηκε κατά περίπου 8% παγκοσμίως σε όρους κυκλοφορίας καρτών, από το 2015 και η χρήση πιστωτικών καρτών ενισχύθηκε κατά περίπου 5% σε όλο τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα