Η Αν. Αττική μετρά τις πληγές-Σπίρτζης: Την Τρίτη οι αιτήσεις για τα βοηθήματα (video)

12:44 28/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές έχουν δείξει μέχρι στιγμής 998 κτήρια με τον χαρακτηρισμό «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα». Στη Ραφήνα βρίσκεται και σήμερα ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Σπίρτζης ο οποίος συμμετείχε σε μία ακόμη σύσκεψη με τα τεχνικά κλιμάκια διαρκείας 3,5 ωρών.

Μετά το πέρας της ο κ. Σπίρτζης είπε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να αποδοθούν γρήγορα τα εφάπαξ οικονομικά βοηθήματα σε πληγέντες και επιχειρήσεις.

«Την

Τρίτη ξεκινάμε κανονικά σε 4 σημεία της Αττικής (στους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα, Μεγαρέων και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) να δεχόμαστε τις αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ» δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Οπως είπε ο κ Σπίρτζης: «Σήμερα μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή εκτίμηση για τις καταστροφές στα κτίρια, καθώς χθές το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες. Έχουν μείνει μόνο κάποιες αυτοψίες σε μεμονωμένες κατοικίες, που διενεργούνται μετά από αίτηση».

Ν ασημειωθεί ότι παράλληλα θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες από τους ΟΤΑ για την καταβολή της ενίσχυσης των 600 ευρώ για τις ανάγκες οικοσκευής προς τους πυρόπληκτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα