«Η διπλή ζωή της Βερόνικα» στην ΕΡΤ2

12:20 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δράμα «Η διπλή ζωή της Βερόνικα» (La double vie de Veronique), συμπαραγωγής Γαλλίας-Πολωνίας 1991, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 και ώρα 00:30.

Υπόθεση: Η Βερόνικα και η Βερονίκ έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, ασχολούνται και οι δύο με το τραγούδι, αλλά δεν γνωρίζονται. Η Βερόνικα ζει στην Πολωνία και επιμένει να ακολουθήσει

τραγουδιστική καριέρα αν και ξέρει ότι αυτό επιβαρύνει τη λειτουργία της καρδιάς της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της. Η Βερονίκ ζει στη Γαλλία και, όταν ανακαλύπτει τους κινδύνους που κρύβει η ενασχόλησή της με το τραγούδι, προτιμάει να περιορίσει τις φιλοδοξίες της και να γίνει δασκάλα μουσικής. Μία μέρα θα ανακαλύψει τυχαία, σε κάποιες φωτογραφίες που είχε βγάλει σ’ ένα ταξίδι της στην Πολωνία, την ύπαρξη της «σωσία» της… Λυρική, ποιητική, εικαστικά γοητευτική και πλημμυρισμένη από την υπέροχη μουσική του Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, η «Διπλή ζωή της Βερόνικα» είναι μια ταινία ορόσημο στη φιλμογραφία του Κριστόφ Κισλόφσκι. Χωρίς καμία προσπάθεια εκλογίκευσης της παράξενης αυτής ιστορίας, αλλά εστιάζοντας στις καταστάσεις και στα συναισθήματα της «διπλής» ηρωίδας του, ο μεγάλος Πολωνός δημιουργός κατέκτησε μ’ αυτή την ταινία, όχι μόνο τη διεθνή κριτική, αλλά και το παγκόσμιο πλατύ κοινό και ανέδειξε το ταλέντο της Ιρέν Ζακόμπ, η οποία ερμηνεύει ιδανικά τον διπλό ρόλο της Βερόνικα-Βερονίκ.
Γυρισμένη αμέσως μετά τον θεολογικού προβληματισμού «Δεκάλογο», η «Διπλή ζωή της Βερόνικα» εμπνέεται επίσης από μεγάλα ερωτήματα, όπως περί ψυχής και αθανασίας, τυχαίου και αναγκαιότητας – και προαναγγέλλει κατά κάποιον τρόπο την Τριλογία («Μπλε», «Άσπρο», «Κόκκινο»), που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι.

Σενάριο: Κριστόφ Κισλόφσκι, Κριστόφ Πρέσιεβιτς.

Φωτογραφία: Σλαβομίρ Ιντζιάκ.

Μουσική: Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ.

Παίζουν: Ιρέν Ζακόμπ, Βλαντισλάβ Κοβάλσκι, Αλεξάντερ Μπαρντίνι, Γκιγιόμ ντε Τονκεντέκ, Σαντρίν Ντιμάς, Κλοντ Ντινετόν, Λορέν Εβανόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα