«Η γρίπη σήμερα -η ευθύνη των υγειονομικών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο»

17:38 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, με θέμα, «η γρίπη σήμερα -η ευθύνη των υγειονομικών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού κατά του ιού της γρίπης, καθώς κάθε χρόνο η γρίπη προκαλεί σοβαρή νόσο και θάνατο, ο γγ Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, έκανε λόγο για «ηθική, κοινωνική και επαγγελματική υποχρέωση» του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού να εμβολιαστεί.

Ο κ. Μπασκόζος συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να μη μεταδίδουν οι ίδιοι (γιατροί και νοσηλευτές) τη νόσο κατά τη διάρκεια

της άσκησης του επαγγέλματος και δεύτερον, να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, την ώρα της επιδημίας».

Στο πλαίσιο της αναγκαιότητας του εμβολισμού των ανθρώπων που εργάζονται στα νοσοκομεία, τις μονάδες υγείας και έρχονται σε επαφή με ασθενείς, στόχος είναι το χαμηλότατο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού 11% , να διπλασιαστεί τουλάχιστον, φτάνοντας στο 25%.

«Φέτος κάνουμε πιο έγκαιρη, πιο δυνατή και πιο αποτελεσματική καμπάνια για την πρόληψη, την αγωγή υγείας και τον εμβολιασμό για την γρίπη», είπε ο κ. Μπασκόζος, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε δωρεάν εμβόλια για τα νοσοκομεία και 10 χιλιάδες εμβόλια για τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Τέλος, ο κ. Μπασκόζος φρόντισε να διευκρινίσει ότι το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης είναι ασφαλές και χωρίς παρενέργειες, επισημαίνοντας έτσι την γενικότερη ανάγκη της χορήγησής του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα