Η παρέμβαση Γ.Λαμπρούλη στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

12:34 14/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές! Στο γνωστό, χιλιοπαιγμένο έργο, με στόχο την εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό του λαού» είπε στην έναρξη της παρέμβασής του στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβερνήση, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και Αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Ένα έργο, που το σενάριό του, απευθυνόμενο στον λαό, του λέει πως θα πρέπει να υπομείνει τις

θυσίες χωρίς τέλος, σφίγγοντας και άλλο το ζωνάρι, θεωρώντας περασμένα-ξεχασμένα όλα όσα έχασε, μήπως και κάποτε, όταν τα δημοσιονομικά μεγέθη το επιτρέψουν και ελεήσουν οι αστικές κυβερνήσεις, του πετάξουν κανένα ψίχουλο από το φαγοπότι της καπιταλιστικής κερδοφορίας που έχει στηθεί μέσω φοροαπαλλαγών, προνομίων, ιδιωτικοποιήσεων και ενίσχυσης όλου του αντεργατικού οπλοστασίου.
Πρόκειται για μια αντιλαϊκή κατεύθυνση, που σηματοδοτεί εξάλλου και το πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε η Κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες για την περίοδο 2019-2022 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με περαιτέρω κλιμάκωση της φορολεηλασίας και του «ματώματος» του λαού, με παρεμβάσεις και κατακρεούργηση περαιτέρω των κονδυλίων για την υγεία κατά μισή μονάδα του ΑΕΠ, για την παιδεία και πάει λέγοντας.
Σε αυτό το έργο ο λαός να μην τσιμπήσει. Να μην πέσει στην παγίδα που στήνεται, για να τον εγκλωβίσουν μπροστά και στις εκλογές. Γιατί πίσω απ’ όλον αυτόν τον κουρνιαχτό κρύβεται η προσήλωση όλων των κομμάτων, η στρατηγική τους σύμπλευση στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τσακίζει δικαιώματα και ανάγκες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έτσι, οι όποιες εξαγγελίες και παρεμβάσεις της Κυβέρνησης αφενός στόχο έχουν να καλλιεργήσουν «κάλπικες» προσδοκίες για θετικά μέτρα και αφετέρου Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα μιλούν για παροχολογία, όταν η αλήθεια είναι πως ό,τι νομοθετηθεί σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει την αντιλαϊκή πραγματικότητα που ζει ο λαός και για την οποία δεσμεύονται όλα τα άλλα κόμματα.
Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συζητηθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως αυτό της πολιτικής επιδείνωσης των όρων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού, αφού για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων περικόπτονται επιπλέον κρατικές δαπάνες για τη λαϊκή υγεία, περικόπτονται παροχές, επιβάλλονται πληρωμές και χαράτσια για την αγορά υπηρεσιών στην υγεία, διατηρείται η υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, ενισχύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία, στο φάρμακο κλπ. Έτσι, τα ευχολόγια περί ίσης συμμετοχής, απαγόρευσης διακρίσεων και άλλα, στη γλώσσα της ευρωενωσιακής στρατηγικής για την αναπηρία σημαίνουν τη μεγαλύτερη δυνατή απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το κόστος της στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και την ενίσχυση του βαθιά αντιδραστικού, ρατσιστικού ιδεολογήματος περί ατομικής ευθύνης.
Γιατί ο στόχος και για τους ανάπηρους και για την αναπηρία τους είναι να στοιχίζουν πιο φθηνά στο κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, έτσι ώστε οι πρόσθετες ανάγκες των αναπήρων να αξιοποιούνται από τους ομίλους παραγωγής προϊόντων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών για επιπλέον κέρδη, ενώ η συμβολή του κράτους να περιορίζεται σ’ ένα ελάχιστο επίπεδο για όσους εντάσσονται στην ακραία φτώχεια και την εξαθλίωση που δημιουργεί η πολιτική και της παρούσας Κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Εξάλλου, στο όνομα του ευαγγελίου της ευρωενωσιακής στρατηγικής που ορκίζεσθε όλα τα άλλα κόμματα δεν ψηφίσατε όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, το τρίτο μνημόνιο που περιέχει τη ρητή δέσμευση για πετσόκομμα κατά μισή μονάδα του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 900 εκατομμύρια ευρώ των κονδυλίων για την πρόνοια;
Οι ευθύνες τόσο της παρούσας Κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων είναι τεράστιες και εγκληματικές απέναντι στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους. Μάλιστα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί, καθώς συνεχίζει και ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων, αφού για παράδειγμα κατ’ εφαρμογή της απάνθρωπης στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζει την καθιέρωση της χρήσης της λειτουργικότητας στην αναπηρία, προκειμένου να μειωθούν τα ποσοστά αναπηρίας, να κοπούν επιδόματα και συντάξεις, να γίνουν περικοπές και περιορισμοί των κρατικών δαπανών, διευρύνοντας έτσι τον αριθμό των αναπήρων που οι ίδιοι θα πρέπει να καλύψουν ένα ακόμη μεγαλύτερο από τις πρόσθετες ανάγκες τους λόγω της αναπηρίας τους. Και όλα αυτά κατά των δικαιωμάτων των ΑμεΑ επιβάλλονται με επιστημονική επίφαση.
Και βέβαια, ο κατάλογος είναι μακρύς, ενώ οι επιπτώσεις για τις οικογένειες των ΑμΕΑ, αλλά και της πλειοψηφίας του λαού είναι σοβαρές, επικίνδυνες και τραγικές και στα ζητήματα της παροχής υπηρεσιών υγείας, στο φάρμακο, λόγω της υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν ψηφιστεί και αφορούν:
Πρώτον, τη συνεχιζόμενη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και τη μετακύλησή τους στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Δεύτερον, τη διατήρηση της σημερινής άθλιας κατάστασης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα, αποτελεί πρόκληση από το Βήμα αυτό ο Πρωθυπουργός -αλλά και άλλοι ομιλητές- να αναφέρεται σε πλεονάσματα των νοσοκομείων, όταν την ίδια ώρα όλοι γνωρίζουμε και ο λαός περισσότερο, αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σε τι κατάσταση λειτουργούν, εργάζονται και παρέχουν, βεβαίως, υπηρεσίες.
Τρίτον, τη συνέχιση περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης, ένα βασικό πακέτο ελάχιστων παροχών, αναντίστοιχο των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών.
Τέταρτον, η περικοπή και τα πλαφόν της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, εκτινάσσοντας έτσι τις πληρωμές των ασθενών μεσοσταθμικά σήμερα στο 30% περίπου, από το 9% που ήταν το 2009, ενώ έφτασαν οι ασθενείς αυτά τα χρόνια έως σήμερα να πληρώνουν κατά 43,1% περισσότερο, σε σχέση με παλιότερα και το κράτος κατά 57,7% λιγότερο για φάρμακα. Και ενώ τσακίζετε το λαό, την ίδια ώρα μοιράζετε πακέτα με δωράκια εκατοντάδων εκατομμυρίων στους φαρμακοβιομήχανους, είτε μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού της τιμής των φαρμάκων είτε μέσω του μηχανισμού του clawback. Και επειδή ο λαός έχει δει αυτή την άθλια παράσταση πολλές φορές, όπως και το αντιλαϊκό φινάλε της, μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να απορρίψει, να κάψει όλα τα αντιλαϊκά σενάρια και από τον ρόλο του θεατή που του επιφυλάσσετε όλα τα αστικά κόμματα, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής στις εξέλιξης και στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές σε δήμους, περιφέρειες, στην Ευρωβουλή και στις βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν» κατέληξε ο κ.Λαμπρούλης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα