Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση ProWein 2017 στο Ντίσελντορφ για τον οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά

13:51 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνοντας ένα μεγάλο άνοιγμα στην στήριξη των τοπικών προϊόντων συμμετείχε στην έκθεση ProWein 2017 στο Ντίσελντορφ, η οποία αποτελεί την πιο σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα του κόσμου για τον διεθνή οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά.

Πάνω από 6.500 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες – περισσότεροι από ποτέ – παρουσίασαν τα προϊόντα τους στην ProWein, από 19-21/3/2017. Οι μισοί από τους εκθέτες προέρχονταν από την Ιταλία (1.600) και τη Γαλλία

(1.500), ακολουθούμενοι από τη Γερμανία (1000), το Νέο Κόσμο (600), την Αυστρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Οι εκθέτες που συμμετείχαν από Ελλάδα ανέρχονται στους 110. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα νέα κρασιά από όλες τις σχετικές αμπελουργικές περιφέρειες του κόσμου, τα οποία συμπληρώσαν 300 εξειδικευμένα οινοπνευματώδη ποτά. Παρόν στην έκθεση έδωσε και ο διάσημος τραγουδιστής Sting, ως εκθέτης με το οινοποιείο του Il Palagio, το οποίο βρίσκεται στην Τοσκάνη.

Tο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσέλκυσε αρκετούς επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του Ντύσσελντορφ, αλλά και πλήθος ομογενών που διαμένουν στην γερμανική πόλη, ενώ σπουδαίες διακρίσεις υπήρξαν για τα οινοποιεία της Θεσσαλίας.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ συμμετείχε και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Νίκος Λιάνος.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων θα συνεχιστεί, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων της περιοχής. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις της, με όλες τις δυνάμεις της καθώς και την παρουσία της σε εκθέσεις, για την προώθηση των τοπικών της προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα