Η πρωταθλήτρια που ετοιμάζει… πρωταθλήτριες στο Σ.Ε. Βαλτερού

22:57 19/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις πρωταθλήτριες του μέλλοντος στην ενόργανη ετοιμάζει στο Νομό Σερρών και στο σύλλογο ενόργανης γυμναστικής του Βαλτερού μια πρωταθλήτρια του αθλήματος, η Μαγδαλένα Τριχοπούλου.

Η Θεσσαλονικιά αθλήτρια της ενόργανης που το 2013 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες στην Τουρκία στο ομαδικό μαζί με τις Βάσω Μιλλούση, Μυρόπη Χριστοφιλάκη και Μαρία Σίμου, παράλληλα με την ενασχόληση της ως προπονήτρια της ενόργανης στο σύλλογο του Βαλτερού, ασχολείται και με το επί κοντώ με προπονητή τον Σάββα Κεφαλίδη στο Γ.Σ. Σέρρες

93 αποδεικνύοντας ότι όποιος έχει θέληση, καρδιά και όρεξη μπορεί να πετύχει πολλά στον αθλητισμό. Η Μαγδαλένα Τριχοπούλου μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών αναφέρθηκε στα όνειρα και στους στόχους που βάζει στη ζωή της: «πέτυχα αρκετά στην καριέρα μου ως αθλήτρια της ενόργανης, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και τώρα αρχίζει το όνειρο μου ως προπονήτρια, να βγάλω καλές αθλήτριες. Μια ζωή είμαι στην ενόργανη και τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που ήρθα στις Σέρρες για να σπουδάσω στο ΤΕΦΑΑ Σερρών, ασχολούμαι και με το επί κοντώ»

Η Μαγδαλένα Τριχοπούλου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για το σύλλογο ενόργανης γυμναστικής του Βαλτερού:

«Από πέρυσι ασχολούμαι με τα κορίτσια μου στο σύλλογο του Βαλτερού. Ένας σύλλογος που εδώ και χρόνια ανήκει στην ομοσπονδία κι έχει αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α., κάτι που δεν έχουν και πολλοί σύλλογοι κι έχει πρόεδρο τον κ. Πέτρο Λεμονή που είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας. Στο σύλλογο έχουμε 100 παιδιά που προπονούνται στο γυμναστήριο του Βαλτερού, ένας πολυχώρος στο γυμναστήριο, δυστυχώς δεν πληροί τις προδιαγραφές για ένα ολοκληρωμένο γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής κι έτσι η αγωνιστική ομάδα που είναι κορίτσια μέσα από την πόλη των Σερρών κάνουν προπονήσεις στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ Σερρών. Η φετινή ομάδα είναι προαγωνιστική γιατί τα κορίτσια είναι μικρά (του 2011), το προηγούμενο Σάββατο πήραμε μέρος στους πρώτους μας αγώνες στη Θεσσαλονίκη κι αν και τα κορίτσια προπονούνται από το Δεκέμβριο, καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να έχουμε καλά αποτελέσματα και να κάνουμε πολύ καλή εμφάνιση. Από την επόμενη χρονιά θα είμαστε στην κατηγορία των παγκορασίδων και θα συμμετέχουμε κανονικά στους αγώνες».

-Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Μεσογειακούς στην Τουρκία το 2013 με την Εθνική ομάδα μαζί με τις Βάσω Μιλλούση, Μυρόπη Χριστοφιλάκη και Μαρία Σίμου:

«Εκείνη η εμπειρία ήταν ένα όνειρο κι ένας στόχος που διεκδικούσαμε χρόνια. Τελικά τα καταφέραμε και ανεβήκαμε στο βάθρο. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία αν και ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί συμμετείχαμε και στις πανελλήνιες που ήταν λίγες μέρες πριν τους αγώνες».

-Για τις επιτυχίες της ενόργανης στην Ελλάδα και που οφείλεται αυτό:

«Ναι, πάμε πάρα πολύ καλά, ιδιαίτερα στην ενόργανη ανδρών με τον Λευτέρη Πετρούνια και τα άλλα παιδιά έχουμε πολλές επιτυχίες. Στην Ελλάδα έχουμε καλούς προπονητές κι αν και υστερούμε σε πολλά σε σχέση με το εξωτερικό, όπως τα γυμναστήρια, εμείς έτσι έχουμε μάθει, δουλεύουμε και τα καταφέρνουμε»

-Για την ηλικία που είναι κατάλληλη να ξεκινήσει ένα παιδί την ενόργανη:

«Αν θέλει να ασχοληθεί αγωνιστικά, να μπει δηλαδή στον πρωταθλητισμό θα ήταν καλό να ξεκινήσει σε ηλικία 5 ετών, αλλά μπορούν και πιο μικρά αλλά και πιο μεγάλα να έρθουν στην ενόργανη».

-Για ποιο λόγο επέλεξε να ασχοληθεί ως αθλήτρια μετά την ενόργανη με το επί κοντώ κι να τα προλαβαίνει όλα:

«Προσπαθώ να τα προλάβω όλα, αν και είναι λίγο δύσκολο γιατί έχουμε αρκετές ώρες προπόνηση στην ενόργανη. Η επιλογή του επί κοντώ ήταν τελείως τυχαία αν και σίγουρα βοήθησε η ενόργανη που έκανα. Ταιριάξαμε και με τον προπονητή μου, το Σάββα Κεφαλίδη κι έτσι επέλεξα το επί κοντώ».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα