Η Βόρεια Κορέα μετακινεί διηπειρωτικό πύραυλο στις δυτικές ακτές της

08:44 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις για αυστηρές κυρώσεις στην Πιονγιάνγκ, μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Η Νότιο Κορέα με την άδεια του Λευκού Οίκου, αυξάνει το όριο βάρους των πυρηνικών κεφαλών, ενώ ξεκίνησε γυμνάσια με πραγματικά πυρά, προειδοποιώντας τη Βόρεια Κορέα, εναντίον οποιασδήποτε πρόκλησης στη θάλασσα.

Βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος πιθανόν είναι διηπειρωτικός εντοπίστηκε να μεταφέρεται προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας, γράφει σήμερα νοτιοκορεάτικη εφημερίδα, επικαλούμενη μια

πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών την οποία δεν κατονομάζει. Η μεταφορά του πυραύλου άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγιάνγκ, ενώ γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ προωθούν νέο ψήφισμα με αυστηρότερες κυρώσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή σκληρότερων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας θα είναι «ανώφελη και αναποτελεσματική», εκτιμώντας ότι «η στρατιωτική υστερία» ενδέχεται να οδηγήσει σε «παγκόσμια καταστροφή».

Να σταματήσει τις λαθεμένες ενέργειες, κάλεσε τη Β. Κορέα, η Κίνα, και ζήτησε απ` όλα τα μέρη του Συμβουλίου Ασφαλείας να σκεφθούν σοβαρά την πρόταση για ταυτόχρονη αναστολή των βαλλιστικών και πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ και των στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ – Ν.Κορέας.

Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ ενώ αυστηρότερες κυρώσεις ζήτησε και η Άνγκελα Μέρκελ. H Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι είναι «επείγον» να γίνει κάτι τέτοιο.

Σχετική είδηση: Οι ΗΠΑ ζητούν σκληρότερα μέτρα κατά της Β.Κορέας: Η υπομονή μας εξαντλείται (video)
Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα