Ικανοποίηση από την επίσκεψη Ομπάμα – Τα tweets του Αλ. Τσίπρα

18:46 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απολύτως ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη δεδομένη χρονική συγκυρία κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς το θέμα του χρέους και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα. Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στο twitter μετά την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αποδίδεται πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από την πλευρά

των ΗΠΑ υπάρχει δήλωση ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί, κι ότι από δω και μπρος θα πρέπει να ρυθμιστεί το χρέος. Αυτό που επισημάνθηκε από πλευράς της Αθήνας είναι ότι η β’ αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο και δεν θα πρέπει να συναντήσει εμπόδια, δηλαδή να μπουν πάνω στο τραπέζι θέματα πέρα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι στις 5 Δεκεμβρίου να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις για το χρέος και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος Ομπάμα θα εργαστεί στην κατεύθυνση αυτή.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter αποχαιρετά τον Μπαράκ Ομπάμα ως τον πρόεδρο που εργάστηκε με σθένος για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα όλων ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, ή φύλου.

Αποχαιρετούμε τον @POTUS Ομπάμα που εργάστηκε με σθένος για τη δημοκρατία & τα δικαιώματα όλων ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας ή φύλου. 1/3 pic.twitter.com/bmot86Nreq

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 16, 2016

Σε συνέχεια των αναρτήσεών του, μιλάει για το «χρέος που έχουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς».

Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς, προκειμένου να οικοδομήσουμε κοινωνίες 2/3 pic.twitter.com/vCdi8VWPj3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 16, 2016

Και καταλήγει γράφοντας, ότι οι κοινωνίες που θα δημιουργηθούν θα προσφέρουν «ελπίδα απέναντι στο ρεύμα σκεπτικισμού και περιχαράκωσης που απειλεί τη δημοκρατία».

που προσφέρουν ελπίδα και προοπτική για όλους απέναντι στο ανερχόμενο ρεύμα σκεπτικισμού και περιχαράκωσης που απειλεί τη δημοκρατία. 3/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 16, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα