«Ημέρες Θάλασσας»

11:59 28/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι «Ημέρες Θάλασσας» 2018» ξεκινούν την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 10 Ιουνίου. Διοργανώνονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης. Περιλαμβάνουν περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την πόλη, με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία και την

εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες, όλων των ηλικιών.

«Οι Ημέρες Θάλασσας» είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας, τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων. «Είναι μια γιορτή, την οποία έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, συμμετέχοντας ενεργά και με μεράκι, παρ’ όλα τα προβλήματα, παρ’ όλη τη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε. Είναι μια κοινή προσπάθεια, μια συναρπαστική διαδρομή συνεργασίας, συμμετοχής και εξωστρέφειας για τον Πειραιά που όλοι θέλουμε. Έναν Πειραιά που δημιουργεί και ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο κ. Μώραλης.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, επισήμανε: «Το πλήθος των εκδηλώσεων αποτελεί ξεκάθαρα ένδειξη πόσο πλούτο έχει αυτή η πόλη γύρω από τη θάλασσα. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γιατί μιλάμε για τον Πειραιά, τη θαλάσσια πρωτεύουσα μιας ναυτικής χώρας. Έτσι και φέτος, έχουμε μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων, από πάρτι μέχρι ομιλίες και από επισκέψεις σε πλοία μέχρι κωπηλατικούς αγώνες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων, πως «Οι Ημέρες Θάλασσας είναι πλέον θεσμός για τον Πειραιά, καθώς αποκτούν διάρκεια και κάθε φορά έχουν ένα ευρύτερο περιεχόμενο». Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υπογράμμισε επίσης πως «οι εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί προβάλλουν την πόλη, κάτι που χρειάζεται ο Πειραιάς, σε μια περίοδο που αναζητά τη σύγχρονη ταυτότητά του και στο επίπεδο του πολιτισμού και του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης».

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ :

Περισσότερες πληροφορίες για τις «Ημέρες Θάλασσας 2018»

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα