Ημερίδα για την ασφάλεια στο Πωγώνι

09:44 16/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κατάσταση στην περιοχή του Πωγωνίου και το αίτημα των κατοίκων για ενίσχυση των μέτρων ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας, ήταν το αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Βήσσανη.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ομοσπονδια Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πωγωνίου , την τοπική Κοινότητα Βήσσανης, την Αδελφότητα Βησσανιωτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βήσσανης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούμας τόνισε ότι μέλημα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να προφυλάξει

τα σύνορα και την παραμεθόριο περιοχή και για το λόγο αυτό έχουν εκπονηθεί ειδικά επιχειρησιακά σχέδια με αύξηση της επιτήρησης και παρουσίας, με περιπολίες και μπλόκα αλλά και με την σύσταση ειδικών ομάδων στην μεθόριο για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος. Παράλληλα αναφέρθηκε στον θεσμό των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και του Τοπικού Αστυνόμου που έχει έδρα στο Καλπάκι φέρνοντας πιο κοντά την αστυνομία στους κατοίκους των χωριών της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα