Ηράκλειο: Στον ανακριτή οι έξι του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

08:23 7/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Ηρακλείου, οι έξι συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ.

Οι έξι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, έναν Ιρανό και έναν Σύριο ηλικίας από 23 έως 49 ετών. Μάλιστα, ο ένας συλληφθείς

και συγκεκριμένα ο 24χρονος Έλληνας είναι αδερφός ενός προφυλακισμένου που κατηγορείται ότι πήρε μέρος στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι κατά την φύλαξη των παράτυπων μεταναστών τα μέλη της οργάνωσης εκτελούσαν χρέη φύλακα με όπλα προκειμένου να μην διαφύγει κανείς πριν την ολοκλήρωση της καταβολής του χρηματικού ποσού που είχε συμφωνηθεί.

Τα ηγετικά στελέχη του πυρήνα του κυκλώματος στη Ιταλία μετά από συνεννόηση με τον πυρήνα της Κρήτης αναλάμβαναν την εκ νέου επιβίβαση των αλλοδαπών σε άλλο πλοίο προκειμένου να αναχωρήσουν από την Κρήτη στην Ιταλία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για κάθε ενήλικο αλλοδαπό το κύκλωμα λάμβανε -κατά περίπτωση- από 3.500 έως 5.000 ευρώ, το οποίο παρουσίαζε αύξηση ή μείωση σε περιπτώσεις οικογενειών ή ανηλίκων.

Η έρευνα –στην οποία φαίνεται ότι εμπλέκονται άλλα 10 άτομα- συνεχίζεται για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και οι ενδεχόμενες διασυνδέσεις του με άλλα δίκτυα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα