Και δεύτερο κινεζικό εμβόλιο κατά του στελέχους της Ν. Αφρικής – Μειωμένη αποτελεσματικότητα

10:44 3/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Διατήρησαν την εξουδετερωτική τους δραστηριότητα κατά του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, δύο εμβόλια κατά της COVID-19 κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Sinopharm, αλλά και του νέου εμβολίου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο κλινικών δοκιμών από την εταιρεία Chongqing Zhifei Biological Products.

Η επίδραση των εμβολίων φάνηκε να είναι πιο αδύναμη, δείχνει εργαστηριακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε με μόλις δώδεκα δείγματα ορού αίματος από ανθρώπους στους οποίους είχαν χορηγηθεί

τα δύο κινεζικά εμβόλια.

Προκαταρκτικά δεδομένα κλινικών δοκιμών για τα εμβόλια της Novavax Inc και της Johnson & Johnson έδειξαν επίσης ότι ήταν σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της COVID-19 σε μετέχοντες σε δοκιμές στην Νότια Αφρική, όπου το νέο παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα εκεί είναι ευρέως διαδεδομένο.

Η μείωση της δράσης «θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για τον αντίκτυπό της στην κλινική αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων», σημειώνουν οι ερευνητές, στην έρευνα που συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, που συνδέεται με την Sinopharm και το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, το οποίο αναπτύσσει μαζί με την μονάδα της Zhifei ένα υποψήφιο εμβόλιο κατά της COVID-19.

Το εμβόλιο της Sinopharm έχει εγκριθεί στην Κίνα για γενική δημόσια χρήση και χρησιμοποιείται επίσης και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το εμβόλιο της Zhifei βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών και στο εξωτερικό.

Πηγή:Reuters

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα