Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες (video)

07:16 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Μακεδονία – Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέον από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέον από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέον από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για Πέμπτη 13-10-2016
Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα