Καλαμάτα: Άνοδος 10% προβλέπεται στο αεροδρόμιο το 2019

21:47 3/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία ακόμα χρονιά με αύξηση στην κίνηση των επιβατών κατέγραψε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το 2018. Το σύνολο των επιβατών που χρησιμοποίησαν τον αερολιμένα της Μεσσηνίας ανήλθε στους 290.503 (σ.σ. χωρίς να προσμετρείται ο Δεκέμβρης στα στοιχεία). Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης τόνισε πως «Αν και η αύξηση δεν είναι στα επίπεδα των προηγούμενων ετών το αεροδρόμιο δείχνει ότι διατηρεί τη δυναμική του και τα στοιχεία για την επόμενη χρονιά δείχνουν ότι θα είναι επίσης ανοδική με ποσοστό της τάξεως του 10%».

Ποσοστιαία

η αύξηση ανέρχεται για τις πτήσεις εξωτερικού στο 4,5%, στις πτήσεις του εσωτερικού καταγράφηκε μείωση κατά 31% και στα αεροταξί σημειώθηκε αύξηση 43%.

Τέλος ο κ. Μανδηλάρης τόνισε πως στις άμεσες ανάγκες του αεροδρομίου είναι η αύξηση των θέσεων στάθμευσης για αεροσκάφη οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι μόλις τέσσερις. Η διαδικασία των απαλλοτριώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται εντός του 2019 να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία δύο τουλάχιστον νέων θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα