Καλαμάτα: Εγκαταλείπουν τις σπουδές λόγω αδυναμίας εύρεσης στέγης

12:23 27/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μα μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση με την εύρεση κατοικίας στην Καλαμάτα ζητά η Φοιτητική Παράταξη ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) καταγγέλλοντας πως η αναζήτηση στέγασης έχει μετατραπεί σε μαραθώνιο για τους πρωτοετείς φοιτητές.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν πως τα σπίτια είναι πανάκριβα σπίτια και πολλά από αυτά ενοικιάζονται μέχρι τον Ιούνιο και από κει και πέρα πρέπει να καταβάλλουν 50 ευρώ την ημέρα. Επίσης η μια φοιτητική εστία η οποία δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε στο ελάχιστο καθώς διαθέτει

μόνο 170 κλίνες ενώ στο ΤΕΙ φοιτούν χιλιάδες φοιτητές.

Πολλοί φοιτητές μάλιστα πληρώνουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο μέχρι να βρούν σπίτι ή να τους πάρουν στην εστία ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους πριν καν ακόμα τις ξεκινήσουν επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Πρέπει τώρα οι φοιτητές να δείξουμε ότι δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση!

Οι φοιτητές ζητούν:

Άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματοςΥπενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία , με ευθύνη του ΤΕΙ, για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο στην εστία

Τα όσα περιγράφουν οι φοιτητές επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο μεσίτης Γιώργος Παλογάκης, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί φοιτητές που δε έχουν καταφέρει να βρουν σπίτι. «Το πάγωμα της οικοδομής τα τελευταία χρόνια και η μεγάλη ζήτηση για βραχυπρόθεσμη μίσθωση έχουν κάνει την αναζήτηση στέγασης πραγματικά ασφυκτική υπόθεση και έχουν οδηγήσει στην αύξηση των ενοικίων» δήλωσε ο κ. Παλογάκης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα