Καλαμάτα: Καταγγελία Πατσαρίνου για Νίκα

12:04 28/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ανοιχτή καταγγελία κατά του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα προχώρησε ο Νίκος Πατσαρίνος, σχετικά με την “την παράνομη καθαίρεση από τη θέση του τμηματάρχη” όπως αναφέρει ο ίδιος.

«Aυτοδιοικητικοί παράγοντες που φορούν το παλιό “κοστούμι” διοικούν το Δήμο Καλαμάτας σαν “μαγαζί” τους», αναφέρει στο “κατηγορώ” του κατά του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, όχι με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου (επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου), ή του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, ούτε του μέλους

του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).

«Στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας και των ατομικών μου δικαιωμάτων διεκδικώ τη δίκαιη αποκατάστασή μου, επειδή θεωρώ ότι τα φαινόμενα αυτά στο Δήμο Καλαμάτας έχουν να κάνουν με κακοδιοίκηση, παράνομες και εξωθεσμικές ενέργειες, εμπάθεια και προσωπική, αυτοδιοικητική και πολιτική δίωξη», αναφέρει στην κατακλείδα της ανακοίνωσής του ο κ. Πατσαρίνος, σημειώνοντας ότι “ενημέρωσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το δίκαιο του αιτήματός μου να προΐσταμαι, μιας και απολύτως νόμιμα έχω κριθεί και επιλεγεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για προϊστάμενος”.

Πέραν του προσωπικού, ο κ. Πατσαρίνος χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, καταγγέλλει τον δήμαρχο Παν. Νίκα “με αφορμή όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας, όπου οι αυταρχικές του αποφάσεις ξεπερνούν τα όρια”, όπως αναφέρει και συγκεκριμενοποιώντας τις κατηγορίες υποστηρίζει ότι:

Περιορίζει τις νόμιμες άδειες των εργαζομένων χωρίς αυτό να προβλέπεται από πουθενά.Έχει μετατρέψει σε κανόνα και για απεριόριστο χρόνο την ανάθεση αρμοδιοτήτων με παράλληλα καθήκοντα ακόμη και για τους τμηματάρχες, στους οποίους παρουσιάζεται το φαιδρό φαινόμενο να είναι ταυτόχρονα υπάλληλοι σε άλλο τμήμα.Οι συνεχείς μετακινήσεις των υπαλλήλων από θέση σε θέση θυμίζουν αλλαγές ομάδας μπάσκετ!

Συνεχίζοντας ο κ. Πατσαρίνος γίνεται ακόμα πιο σκληρός κι αφού κάνει λόγο για τον αγώνα που γίνεται για “μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Κλεισθένη 1», πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική και πιο αποτελεσματική”, προσθέτει σε μια κατηγορία στην οποία σαφώς συμπεριλαμβάνει τον κ. Νίκα :

“Από την άλλη οι κακομαθημένοι και βολεμένοι του παλιού συστήματος που θέλουν να χρησιμοποιούν τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση για ιδιοτελείς σκοπούς, για προσωπικές πολιτικές, για εξυπηρέτηση συμφερόντων, για κυριαρχία του «εγώ», επιφέρουν σκόπιμα χαώδεις καταστάσεις για να περνούν τις θέσεις τους, εκφοβίζουν και θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και προσβάλλουν τα υπηρεσιακά στελέχη και τους θεσμούς. Δεν είναι τυχαία η λυσσαλέα αντίδρασή τους στην καθιέρωση της απλής αναλογικής όπως και η αδυναμία τους να απαντήσουν στα προβλήματα τεκμηριωμένα και με διοικητικούς όρους”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα