Καμιά προσωρινή δομή στα νησιά- Αταλάντευτη στη θέση της δηλώνει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

15:07 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι εξελίξεις όπως προέκυψαν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Xίου, σ.σ. τη Δευτέρα 15/2, οδηγούν στον μονόδρομο της συνεργασίας όλων μας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.
“Με αταλάντευτη τη θέση της Περιφέρειας για καμία Δομή έστω και προσωρινή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου κρατάμε ζωντανό τον διάλογο όλοι μαζί ενωμένοι.
Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου διευκρινίζει ότι, όπως αναφέρεται και στην κοινή δήλωση των 4 Αντιπεριφερειαρχών

Χίου (Μπουγδάνος, Βρουλής, Νύκτας, Καμπούρης) της 22-01-2021, απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση χώρου για την δημιουργία αποκλειστικά και μόνον χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι μόνιμου κέντρου φιλοξενίας πληθυσμού, είναι η ολοκλήρωση της αποσυμφόρησης των νήσων από τον υπερπληθυσμό μεταναστών και η διαρκής φύλαξη των συνόρων”, αναφέρει ο κ. Μουτζούρης και καταλήγει: “Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει αρμοδιότητα να προτείνει θέση για δημιουργία της μικρής αυτής εγκαταστάσεως”.

Να σημειωθεί ότι μία μέρα νωρίτερα και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος τονίζοντας την σταθερή και αταλάντευτη θέση της Περιφέρειας στον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού- μεταναστευτικού, σημείωσε ότι σε έναν με δύο μήνες “σαν Περιφερειακή Αρχή το επόμενο διάστημα θα πούμε συγκεκριμένη θέση για αυτού του μικρού χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης”, που φαίνεται πως προκάλεσε και τη δήλωση του περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη.

The post Καμιά προσωρινή δομή στα νησιά- Αταλάντευτη στη θέση της δηλώνει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα