“Κανένας μόνος” – Απίστευτη η δύναμη της αλληλεγγύης στη Λέσβο σε σπίτι ηλικιωμένης

15:03 17/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ομάδα “Κανένας μόνος” που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες στη Λέσβο από τον Αποστόλη Παρασκευόπουλο και ενισχύθηκε στη συνέχεια από τη Μαρία Δεσινιώτη τον Πάνο Νερατζή και άλλα 2.500 μέλη , απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο να σταθούμε όρθιοι και με αξιοπρέπεια. Αυτή τη φορά η ομάδα “κανένας μόνος” καταπιάστηκε με κάτι πραγματικά πάνω από τις δυνάμεις εθελοντών και έφερε εις πέρας μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Πριν από ένα μήνα, η ομάδα ανακοίνωσε στη σελίδα της στο διαδίκτυο, ότι ενημερώθηκε για μια 83χρονη γυναίκα που ζούσε σε ένα σπίτι

γεμάτο μούχλα, με τρύπια στην κυριολεξία σκεπή σε δύο σημεία του σπιτιού της και σε συνθήκες που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται η ηλικιωμένη συντοπίτισσά μας.

Τα παιδιά της ομάδας ανέλαβαν δράση με εθελοντική εργασία , βαριά χειρωνακτική εργασία και σήμερα παρέδωσαν το σπίτι αγνώριστο στην ηλικιωμένη γυναίκα. Πριν από δύο εβδομάδες έγινε απολύμανση του σπιτιού και πριν από μια εβδομάδα ακριβώς η ομάδα παρέλαβε το σπίτι. Με προσωπική δουλειά εκτός από τους διαχειριστές της ομάδας που ήταν μέρα νύχτα εκεί και δούλευαν, όλες αυτές τις μέρες προσωπική εθελοντική εργασία προσέφεραν η Αναστασία, η Δέσποινα, ο Γιώργος , η Χριστίνα κι άλλη Μαρία κι άλλη μια Δέσποινα , άνθρωποι που αξίζει να τους αναφέρουμε έναν προς έναν ονομαστικά αλλά και δεκάδες άλλους εθελοντές που προσέφεραν έπιπλα, χαλιά, κατσαρολικά, υλικά για το βάψιμο, για τις ψευδοροφές για την επισκευή της σκεπής αλλά και χρήματα για να γίνουν αυτά, κι΄αλλά τόσα που χρειαζόταν αυτό το σπιτικό.

Οφείλουμε να ανφέρουμε την άμεση ανταπόκριση του αντιδημάρχου Λέσβου Γιώγου Κατζανού όταν ζητήθηκε η συνδρομή του, στην απολύμανση του σπιτιού και στη απομάκρυνση σάπιων επίπλων και σκουπιδιών από το χώρο.

Για άλλη μια φορά αυτή η ομάδα και αυτό το νησί αποδεικνύουν την αλληλεγγύη τους στον άνθρωπο και το μήνυμα ότι “κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος” όπως μας είπε η ψυχή αυτής της ομάδας ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος.

The post “Κανένας μόνος” – Απίστευτη η δύναμη της αλληλεγγύης στη Λέσβο σε σπίτι ηλικιωμένης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα