Καταγγελίες για χημική επίθεση στο Χαλέπι – «Ετοιμοπόλεμη» δηλώνει η Τουρκία

15:04 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μητέρα και τα δύο παιδιά της έχασαν τη ζωή τους στο Χαλέπι, από αέριο χημικού πολέμου που προκαλεί θάνατο από ασφυξία. Για εβδομήντα και πλέον θύματα κάνουν λόγο συγκλονιστικές μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

n1 hospital,70 chlorine casualties r reported, 10 r infants, 25 toddlers, some r n critical condition #Syria #Aleppo pic.twitter.com/a7dOQIOCAE

— Mahmoud Rashwani (@MahmoudRashwani) August 10, 2016

Σε ανακοινωθέν του ο συριακός στρατός

αρνείται ότι «ελικόπτερο των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, έπληξε με όπλο χημικού πολέμου τη συνοικία Zabadieh», όπως κατήγειλλε η εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση Syrian Observatory for Human Rights.

«Παιδιά ξεψυχούν αβοήθητα στην αγκαλιά μας», αναφέρεται στη δραματική επιστολή – έκκληση βοήθειας που απέστειλαν 15 από τους εναπομείναντες 35 γιατρούς στο Χαλέπι. Με παραλήπτη τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα οι γιατροί τονίζουν ότι η έλλειψη φαρμάκων όσο και νερού «θα αποβεί μοιραία».

Δύο εκατομμύρια άμαχοι δεν έχουν πόσιμο νερό από το Σάββατο, όταν οι αντικαθεστωτικοί άρχισαν μεγάλη αντεπίθεση κατά των καθεστωτικών δυνάμεων, στο ανατολικό τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Την ώρα που μαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνει έτοιμος «για αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο πλευρό της Ρωσίας» , επικαλούμενος και την αναθέρμανση των σχέσεων με τη Μόσχα, την ώρα που η ένταση με την Ουάσιγκτον κλιμακώνεται.

«Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να περιορίσει τις επαφές μας με άλλες χώρες», δήλωσε στο μεταξύ ο Τούρκος πρεσβευτής στη Ρωσία Ουμίτ Γιαρντίμ, υποστηρίζοντας ότι «η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία αναφορικά με τη Συρία».

ΠΗΓΗ: Daily Mail, INDEPENDENT

Σχετική είδηση:Πάνω από 290.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία

Keywords
Τυχαία Θέματα