Κατατέθηκε η πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

10:15 30/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Κατατέθηκε από τις Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η πρόταση νόμου για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» προκειμένου αυτή να συζητηθεί στην Επιτροπή και την Ολομέλεια το ταχύτερο δυνατόν. Η κατάθεση πρότασης νόμου, βασισμένης στο υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, είχε προαναγγελθεί προ ημερών από το Κίνημα. «Έπρεπε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να στείλουν ένα κοινό μήνυμα»
τόνισε μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύει ότι το μόνο που ενδεχομένως χρειάζεται είναι βελτιώσεις στο ισχύον πλαίσιο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στάση που θα τηρηθεί σχετικά με την ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι θα καταθέσει και εκείνη πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό με προσθήκες και βελτιώσεις στο νόμο του ’79, ο ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης δήλωσε:
«Είναι προφανές ότι πρώτα θα συζητηθεί η δική μας πρόταση νόμου, η πρόταση που έχουν καταθέσει από κοινού ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. ʼρα, το ερώτημα είναι πώς θα σταθούν τα υπόλοιπα κόμματα στην πρώτη συζήτηση που θα γίνει έναντι της πρότασης που από κοινού έχουμε υποβάλλει τα δύο κόμματα».

Τη δική του πρόταση νόμου θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Χθες, την κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις επόμενες μέρες γνωστοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταθέτουμε ένα ν/σ με το σύνολο της αντίληψης που έχουμε για το αντιρατσιστικό, δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Θα γίνει νόμος του κράτους όταν αναλάβουμε την διακυβέρνησης της χώρας, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα