Καβάλα: Παραδοσιακοί χοροί από τη μακρινή Σιβηρία

09:21 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέατρο «ΟΛΟΝΓΧΟ» από την μακρινή Γιακουτία της Σιβηρίας, που θεωρείται το πρώτο κλασσικό θέατρο της σύγχρονης Ρωσίας, φιλοξενεί ο Δήμος Καβάλας σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση της καλλιτεχνικής ομάδας των 35 ατόμων με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της πατρίδας τους.Η Γιακουτία είναι το πιο κρύο μέρος της Γης. Η θερμοκρασία φτάνει

τους μείον 60 βαθμούς. Σχεδόν τα μισά εδάφη της βρίσκονται πάνω στον Αρκτικό Κύκλο. Η έκταση της Δημοκρατίας αυτής εξαπλώνεται στην απέραντη Σιβηρία και υπερβαίνει τα 3 εκατ. τ.χ. αλλά ο κόσμος που διαμένει εκεί δεν ξεπερνάει το 1 εκατ. κάτοικοι. Η πλούσια παράδοση όμως αυτού του λαού τον συγκαταλεγεί σε έναν από τους σημαντικότερους παγκοσμίως.

Το έπος «ΟΛΟΝΓΧΟ» του λαού των Σαχά είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομία της ανθρωπότητας.
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου η καλλιτεχνική ομάδα με σύνολο 35 ατόμων βρίσκεται στην Ελλάδα, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι δώδεκα ωρών και διανύοντας 10.000 χλμ. Στις 29 Σεπτέμβριου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας για τους σφραγιασθέντες από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα