Καβάλα: Προσπάθεια αναγνώρισης των 11 νεκρών

09:30 15/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για ιατροδικαστική εξέταση μεταφέρονται σήμερα στην Κομοτηνή οι σοροί των 11 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παραλιακή εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία με παράλληλες έρευνες αναζητά τα στοιχεία των ανθρώπων που, όπως φαίνεται, είναι μη νόμιμοι μετανάστες.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που είναι μεταξύ των 11 θυμάτων, είχε αγνοήσει νωρίτερα σήμα των αστυνομικών

για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα αλλά χάνοντας τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό. Το όχημα πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν και οι έντεκα επιβαίνοντες ενώ ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να απομακρυνθεί πριν κι αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο των 11 μεταναστών στην Καβάλα ενώ έκανε λόγο για μια περιοχή «όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα μέσω παράτυπων οδών» και απευθύνει έκκληση «για εύρεση εναλλακτικών σε αυτά τα επικίνδυνα περάσματα για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής επανένωσης και της επανεγκατάστασης».

Παραλίγο νέα τραγωδία
Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί καταδίωξη αυτοκινήτου από την αστυνομία χθες (Κυριακή) το απόγευμα, που ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε στην επαρχιακή οδό Αγίου Ανδρέα- Ακροβουνίου Καβάλας. Επτά μη νόμιμοι μετανάστες, όλοι τους από το Πακιστάν, κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με τη βοήθεια αστυνομικών, πριν το όχημα πάρει φωτιά και καταστραφεί ολοσχερώς. Δύο από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Συνελήφθη ο οδηγός του, υπήκοος Γεωργίας.

Σύλληψη διακινητών στην παραλιακή Εγνατία
Στο μεταξύ, δύο αλλοδαποί, ένας 23χρονος κι ένας 16χρονος, συνελήφθησαν από την αστυνομία το πρωί του Σαββάτου, στην παραλιακή εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, περίπου στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου, λίγες ώρες μετά, καθώς εντοπίστηκαν με μεταφέρουν 7 μη νόμιμους μετανάστες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα