Καβάλα: Συμπαράσταση στους συμβασιούχους

07:14 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ζήτησε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας σε ότι αφορά τους συμβασιούχους του τομέα της καθαριότητας μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις των συμβάσεών τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε πως από σήμερα θα γίνει κατάληψη στα γκαράζ του τομέα Καθαριότητας και θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία

την Πέμπτη. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο ένα ψήφισμα για τη μετατροπή των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου διευκρίνισε πως ζητούν να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση για αυτούς τους συμβασιούχους την οποία δεν βλέπουν, καθώς αυτοί είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του τομέα καθαριότητας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Καβάλας, κάτι το οποίο αναγνωρίζει και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά Δημοτικά Συμβούλια της χώρας παίρνουν τέτοιες αποφάσεις εγκρίνοντας ανάλογα ψηφίσματα. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα δήλωσε ότι ήταν πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων και ουδέποτε αρνήθηκαν να πληρώσουν τους μισθούς τους και έστειλαν στον Επίτροπο τουλάχιστον 4-5 φορές τα εντάλματα πληρωμής των για να πληρωθούν. Η ίδια συμφώνησε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί μια λύση από την κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα