Καβάλα: Το έργο «Μάρτυς μου ο θεός» στο Αντιγόνη Βαλάκου

10:15 23/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

Το έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά του και τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.

Με λίγα λόγια η υπόθεση του έργου:
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα

του 2004, ο Χρυσοβαλάντης– ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή.

Το κείμενο και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Μάκη Τσίτα. Τη σκηνοθεσία έκανε η Σοφία Καραγιάννη με βοηθό σκηνοθέτη τη Μυρτώ Αθανασοπούλου. Η μουσική επιμέλεια ανήκει στην Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Τους Φωτισμούς επιμελήθηκε ο Νίκος Βλασόπουλος
και τη σκηνογραφική επιμέλεια η Σοφία Καραγιάννη και Λίνα Παγώνη. Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος & 8 ευρώ φοιτητικό – ανέργων – ΑΜΕΑ. Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα