Κέρκυρα: Νέες αναθέσεις για την αποκομιδή των απορριμμάτων

13:22 26/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομόφωνα επί των παρόντων πέρασε η εισήγηση του πρώτου θέματος της κατ΄ επείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας που είχε ως αντικείμενο τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων και την πρόσληψη με δίμηνη απασχόληση εργατών καθαριότητας.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συνεδρίαση που ξεκίνησε το απόγευμα στις 18:30, αφού πρώτα είχε διαλυθεί η συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει στις 14:30 μετά το μεσημέρι, μετά την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την έλλειψη απαρτίας. Τυπικά, η συνεδρίαση

διακόπηκε με την πρόεδρο να ανακοινώνει ότι η διακοπή αυτή έγινε για τεχνικούς λόγους προβληματικής λειτουργίας της μικροφωνικής, ωστόσο, στην πραγματικότητα έδωσε χρόνο να σταλεί νέα πρόσκληση ώστε να επιστρέψει η παράταξη Υδραίου για να επιτευχθεί τελικά απαρτία!
Η εισήγηση κατατέθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο μετά από σχετικό έγγραφο των υπηρεσιών, καθώς ως γνωστόν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, τελεί υπό παραίτηση από τη θέση αυτή, παραίτηση που πάντως, σύμφωνα με τον κ. Νικολούζο, δεν έχει ακόμα γίνει αποδεκτή.
Στην… απογευματινή συνεδρίαση του σώματος, εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία η ανάκληση και τροποποίηση προηγουμένων αποφάσεων με παράλληλη έγκριση ανάθεσης της αποκομιδής απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε εξωτερικούς αναδόχους και της μίσθωσης απορριμματοφόρων οχημάτων ανά Δημοτική Ενότητα του Δήμου Κέρκυρας.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού, είχε ανατεθεί το έργο της αποκομιδής σκουπιδιών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε εξωτερικούς αναδόχους με 10 συμβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί.

Με εκτίμηση των μέγιστων αναγκών της Κέρκυρας σε περίοδο αιχμής τα 320 άτομα προσωπικό, σήμερα απασχολούνται στην υπηρεσία καθαριότητας μόλις 107 άτομα, εργάτες, οδοκαθαριστές, οδηγοί και διοικητικό προσωπικό.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Γραφείο του Δημάρχου, αφού εκτιμήθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης και οι υγειονομικοί κίνδυνοι που εγκυμονούν από την επανασυσσώρευση μεγάλων όγκων απορριμμάτων μετά τη λήξη μέρους των κατεπειγουσών αναθέσεων, αποφασίστηκε η τροποποίηση του σχεδιασμού με την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αποκομιδή των επερχόμενων 2 κρίσιμων μηνών. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνουν με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης ανά Δημοτική Ενότητα, μισθώσεις απορριμματοφόρων που θα επανδρωθούν αφενός μεν με τους οδηγούς που υπάρχουν ήδη στον Δήμο, αφετέρου με πλήρωμα το υφιστάμενο και με σύμβαση 2μηνης διάρκειας προσωπικό.
Επίσης, αποφασίστηκε να γίνουν απευθείας αναθέσεις για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε εξωτερικούς αναδόχους ανά Δημοτική Ενότητα, με εκτιμώμενη διάρκεια περίπου μέχρι το τέλος του έτους.

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα με τις ψήφους των παρόντων συμβούλων της δημοτικής πλειοψηφίας και της παράταξης Υδραίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρκυρα, Νέες,kerkyra, nees