Κέρκυρα: Περισσότερες καθαρίστριες σχολείων ζητούν οι Δήμοι βορρά και νότου

14:22 2/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν τους υπεύθυνους για τα σχολεία από την πλευρά των Δήμων. Το πρώτο θέμα αφορά την αναζήτηση νέων αιθουσών, το δεύτερο αφορά τις καθαρίστριες και το τρίτο θέμα αφορά τις μεταφορές.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για τα σχολεία, στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, Παναγιώτης Παπαδάτος τονίζει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα παλιά δημοτικά που έκλεισαν μετά τις συνενώσεις. Τονίζει ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είχε

ζητήσει 2 καθαρίστριες περισσότερες από αυτές που ενέκρινε τελικά το Υπουργείο Εσωτερικών και τέλος για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών υπογραμμίζει ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί από όλους τους εμπλεκόμενους δεδομένου ότι τις προηγούμενες χρονιές πράγματι υπήρχε συνωστισμός στα λεωφορεία.

Ίδια εικόνα υπάρχει και στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νίκο Κουρτέση δεν υπάρχει άμεσα η δυνατότητα να δοθούν σε χρήση αίθουσες παλιών δημοτικών σχολείων διότι απαιτείται εκτεταμένη συντήρηση σε πολλές από αυτές. Ψάχνει όμως ο Δήμος νέους σχολικούς χώρους, ούτως ή άλλως, διότι για παράδειγμα για το νηπιαγωγείο στα Μελίκια είναι ήδη υπεράριθμοι μαθητές που φτάνουν τους 57 και διαθέτει δύο αίθουσες. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας δεν αντιμετωπίζει αριθμητικό πρόβλημα σε σχέση με τις καθαρίστριες που εγκρίθηκαν. Δεν επαρκούν όμως οι καθαρίστριες που θα έχουν πλήρη απασχόληση διότι υπάρχουν αρκετά απομακρυσμένα σχολεία που χρειάζονται ολοήμερη βάρδια καθαρισμού. ο κος Κουρτέσης Θέτει και το θέμα των μεταφορών των μαθητών κυρίως προς τα γυμνάσια Λευκίμμης και Αργυράδων το οποίο πρέπει να εξεταστεί άμεσα σε συνεργασία με την ΠΙΝ.

΄ρε

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
σχολικές καθαρίστριες κέρκυρα
Τυχαία Θέματα