Κέρκυρα: Στα ευρωπαϊκά όργανα η ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη

12:10 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα ευρωπαϊκά όργανα και δικαστήρια θα απασχολήσει σύντομα η ιδιωτικοποίηση της περιοχής Ερημίτης στη ΒΑ Κέρκυρα.
Αυτό τονίζει με ανακοίνωήσ του ο «Ερημίτης Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Β.Α. Κέρκυρας»
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Η Επιτροπή Αναφορών ζήτησε προκαταρκτική έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου».
Με το αρ. πρωτ. D 312480 26-07-17 έγγραφο της Επιτροπής Αναφορών, μας γνωστοποιήθηκε, η εντολή προκαταρκτικής έρευνας προς την

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου για την περίπτωση του “ακινήτου Κασσιώπης”.
Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες ότι οι αγώνες μας για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής και της δημόσιας κοινόχρηστης περιουσίας θα δικαιωθούν από τα εγχώρια ή διεθνή δικαστήρια, αλλά αυτή τη φορά, αυτή η πτυχή του αγώνα μας, θα φέρει τον “Ερημίτη” στη διεθνή επικαιρότητα και θα απασχολήσει την παγκόσμια περιβαλλοντική και οικολογική κοινότητα, ελπίζοντας να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της τσιμεντοποίησης του οικοσυστήματος αυτού.

Το φθινόπωρο του 2017 αναμένεται λοιπόν πιο θερμό από αυτές τις μέρες του καλοκαιριού, για την υπόθεση του “Ερημίτη”. Θα ολοκληρωθούν τρεις σημαντικές και κομβικές ενέργειες.

Πρώτον, θα παρουσιαστεί δια εκπροσώπου μας η υπόθεση στην Επιτροπή Αναφορών και θα κατατεθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στις δυο προαναφερθείσες εξεταστικές επιτροπές.
Δεύτερον θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου η προσφυγή κατά της – αναμενόμενης από μέρα σε μέρα – απόφασης του ΣτΕ για τη πολεοδομική μελέτη. Υπενθυμίζουμε τη ρητή δέσμευση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, να ηγηθεί της κίνησης αυτής.
Τρίτον, ήδη γράφεται η προσφυγή του κινήματος μας, κατά της απόφασης της Τεχνικής Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων για την Πράξη Χαρακτηρισμού επίμαχης περιοχής του “ακινήτου”, που θα κατατεθεί στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.

Ο χρόνος είναι με το μέρος μας και τη δικαίωση των αγώνων μας. Μπορεί να αποκαλύπτεται αργά το φιάσκο της πολύκροτης επένδυσης, αλλά αποκαλύπτεται σταθερά. Πρώτα ο διαγωνισμός από αντισυνταγματικό όργανο (ΤΑΙΠΕΔ) και αντισυνταγματικό νόμο (3986/11), μετά το “αντίτιμο” 47 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο εκ των οποίων τα δημόσια ταμεία δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ (όπως ακριβώς η FRAPORT με τα Αεροδρόμια), μετά η απόφαση για τη μεταφορά του Ναυτικού Οχυρού εν αγνοία του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, μετά η “εξαφάνιση” της Βίδρας από τον οικότοπο (όπως ακριβώς η “εξαφάνιση” του κεδρόδασους στον Ίσσο), μετά η “ανέγγιχτη” Ποσειδωνία με το λιμάνι επάνω της και η “μη γειτνίαση” του πάρκινγκ αυτοκινήτων με τον υδροβιότοπο τριάντα μέτρα μακριά, μετά το ψέμα της NCH Capital ότι τελεσιδίκησε η Πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου, μετά η ιστορική Ανακοίνωση των Επιμελητηρίων Κέρκυρας για αύξηση 11,9% (!) του ΑΕΠ του νησιού από την επένδυση, μετά η θρασύτατη παραδοχή της NCH Capital ότι όλα αυτά θα γίνουν τελικά real estate, και τα δυο τελευταία: από τη μια, χαρακτηρίστηκε χορτολοβαδική έκταση αυτή που με νόμο για τις ανάγκες του Ν.Ο. είχε αποψιλωθεί από αυτοφυή βλάστηση (!), απ΄την άλλη, η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, που θα εγκρίνει τη Μονάδα Αφαλάτωσης και του Βιολογικού Καθαρισμού σε ένα σημείο που δεν αναφέρεται στη μελέτη που εκδικάζεται αλλά είναι σε διαφορετικό σημείο από τις δυο προηγούμενες θέσεις των εγκεκριμένων ΜΠΕ και ΕΣΧΑΔΑ (!). Και αυτά είναι μόνο τα χοντρά… Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια λένε στη χώρα μας.

Όπως και να’ χει, το περιβαλλοντικό έγκλημα και η τσιμεντοποίηση των δασών – αιγιαλών της περιοχής του “Ερημίτη” Κέρκυρας, που με ψέματα και αδιαφανείς μεθοδεύσεις, προσπαθούν να σχεδιάσουν η ελληνική κυβέρνηση και η NCH Capital, προς όφελος των εργολάβων και των πολυεθνικών, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείωτος, όχι μόνο γιατί θα προστατεύσουμε με οποιοδήποτε τίμημα το φυσικό μας περιβάλλον, αλλά γιατί παλεύουμε για διαφορετικές αξίες, σίγουρα όχι αυτές της διαπλοκής και της κερδοσκοπίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα